Feminisme kan drepe...

Jeg har ikke tenkt å gjenta det samme gamle om at: kvinner i Norge har akkurat de samme rettighetene, akkurat den samme lønnen, har akkurat/bedre forutsetninger for å ta utdannelse osv. Jeg har heller tenkt å se litt på konsekvensene av feminisme.

Politiet kan havne i mange vanskelige situasjoner. Ofte trengs det ikke noe fysisk makt, men av og til så må man ty til vold. Og her kommer dette med feminisme inn i bildet. Opptakskrav for politi har nemlig ulik standard for kvinner og menn http://www.phs.no/studietilbud/bachelor/opptakskrav/fysiske-tester/styrke---benkpress/ Hvorfor har man det? I verste fall kan dette få fatale konsekvenser! Hva med menn som klarer de kvinnelige kravene? Hvorfor skal ikke de da slippe inn? Man senker altså kravene for en jobb for noen, men ikke andre. Er det ikke dette som er diskriminering? Er det rettferdig å ha ett sett med krav for noen, og ett HELT annet sett med krav for andre for DEN SAMME jobben?

Det samme gjelder i Forsvaret http://forsvaret.no/karriere/krav/fysiske-krav Jeg trodde at den beste soldaten var den som gjorde det bra på testene uavhengig av kjønn! Om man er i krig så vil vel man vite at man har en gjeng som har bestått akkurat de samme kravene, og som du vet kan gjøre samme oppgaver som deg selv? Jeg vet ikke om hendelser i Norge der dette har kostet liv, men i en krigssituasjon så vil en gruppe med kvinner gjøre det dårligere enn en gruppe med menn. De blir også oftere skadet http://www.washingtontimes.com/news/2015/aug/26/army-stats-show-that-women-are-injured-twice-as-of/?page=all

Her er det flott å lese om kvinnene i brannvesenet som har ville holdt på å ha de samme kravene som mennene! http://www.osloby.no/nyheter/Bare-to-prosent-av-brannkonstablene-er-kvinner-7476499.html Flott! Akkurat slik bør det være! Man bør ikke senke kravene for en svært viktig jobb bare på basis av hva som er mellom beina. Man skal ha objektive krav, uansett. Dersom man ikke klarer de samme fysiske kravene som er satt så bør man heller ikke få jobben!

#feminisme #likestilling #politiet #forsvaret

3 kommentarer

10.09.2016 kl.08:22

vel, så er det ekstremt mange gutter som ikke klarer viktige ting heller. mange klarer ikke en gang bære sin egen sekk i forsvaret, men jentene kan løpe ved siden av med deres utstyr i tillegg til sin egen sekk.

ofte er det slik at jenter som vil inn i et slikt yrke er veldig fysisk sterke, de klarer langt over krava til forsvaret og politihøgskolen, de klarer lett guttekrava og kunne hatt dem, men så er nå regla slik at det ikke er det da.

men skal man si at jenter er svakere enn gutter må man trekke fram at gutter er svakere enn jenter også, får det finnes dem og. eller kanskje er det bare jentene som er ekstremt sterke. også må man se på alt det positive med jenter i slike yrker. jenter har en evne til å se sitasjonen bedre og vite lettere hva man skal gjøre. kan remse opp en hel rekke med hva som er bra med kvinner i et slikt yrke, men da hadde jeg aldri blitt ferdig. så vær så snill; vi må få slutt på dette med at folk sier gutta er sterkere enn jentene, for slik er det absolutt ikke for de som virkelig vil detta!

Virkelighetensverden

10.09.2016 kl.09:04

Selvsagt finnes det jenter som er sterkere enn gutter. Jeg snakket om det store gjennomsnittet. Generelt sett er det svært få jenter som presterer bedre enn gutter på fysiske tester, men det kan skje. Meningen min var at alle uansett burde ha de samme fysiske kravene, og ikke egne jente-krav. Hvordan vet du at jenter har "evne til å se situasjonen bedre og vite lettere hva man skal gjøre"? Har du noe forskning på dette?

Du sier at de som absolutt vil dette er like sterke som menn. Hvordan vet du det? Om en person VIRKELIG vil noe: gjør det personen sterkere? Jeg applauderer jenter som klarer de samme fysiske testene som menn. De skal selvfølgelig få jobben. Det er jentene som får egne (og mindre) krav jeg vil ha vekk. Jenter som ikke hadde klart de samme fysiske testene som menn. Eller mener du at de burde få jobb bare fordi de er jenter og har skikkelig lyst?

Per Lottrup

29.10.2016 kl.12:10

Jeg fant ikke bedre plass å skrive på, tror du sendte meg noen linjer og dem har du faat svar paa og jeg vil med glede besvare din replikk.

Skriv en ny kommentar

hits