Ytringsfrihet (så lenge jeg er enig)

Jeg ser flere og flere angrep på ytringsfriheten til folk. Det var ikke lenge siden alle hadde Je suis Charlie som facebookbilde, men det ble fort glemt. 

Her er ett eksempel: http://retrospekt.blogg.no/1459957285_la_oss_snakke_litt_om.html#comment Her skrives blant annet: "Det at vi kan sitte foran en skjerm, og uttrykke alt vi tenker og mener, uten å tenke på hva vi gjør er et voksende problem." Så det er et voksende problem at vi kan uttrykke meningene våre samtidig som vi er anonyme? Hun skriver også at kommentaren "Åh, du er jente! Da er det ikke rart du spiller så dårlig." er ett eksempel på en kommentar som man ikke burde si. Hæ? Jeg har da fått mye verre kommentarere enn dette på spillingen min, men jeg blir da ikke lei meg av den grunn. 

Hvem skal bedømme hva som er greitt å si? Hvor går grensen? Alle hevdet at det var greitt å gjøre narr av religiøse figurer etter Paris angrepene, men nå begynner plutselig folk å mene at det ikke er greit å si«Fy faen du er stygg ass» (enda ett eksempel fra denne bloggen)? 

Man må tåle ting som man ikke liker! Personlig blir jeg fornærmet over personer som hevder at jeg må til Helvete dersom jeg ikke tror på en person som skal ha levd for 2000 år siden, eller av folk som hevder at homofile ikke er mennesker, men jeg tåler det! Jeg tåler det fordi vi alle har den samme ytringsfriheten! Jeg kan godt tenke "steike for noen drittsekker", jeg kan skrive "steike for noen drittsekker!", men jeg vil aldri begrense den friheten de har til å gjøre det!

Det er også snakk om nettmobbing. Mobbing foregår mellom to parter der en part er "svakere", og mobbingen foregår over lengre tid. Mesteparten av det man leser på nett er ikke nettmobbing. Det er kommentarer om innvandring, blogginnlegg som får folk til å reagere, kommentarer om politikk. Ofte kan kommentarene være fornærmende, men det er fortsatt LOVLIG! Det kan være vitser om pedofili http://www.dagbladet.no/2016/03/04/kultur/radioresepsjonen/nrk/tv_og_medier/radio/43388679/ eller vitser om voldtekt. Det kan være kommentarer som er svært sårende osv MEN FORTSATT HELT LOVLIG! 

Ytringsfriheten er lik for alle! Det DU mener er sårende kan være normal språkbruk for andre. 

#ytringsfrihet 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits