Kraftig overvektig? Skjerp deg!

Klikket du deg inn med stigende blodtrykk? Ble du provosert? Bra!

Er du kraftig overvektig så gjør noe med det! Samfunnet i dag lager unnskyldninger for alt, spesielt overvekten som sprer seg i befolkningen. "Jeg har ikke tid" "Jeg hadde en tøff barndom" "Jeg har lavt stoffskifte" "Jeg er flott som jeg er". Du kan ha FLOTT personlighet, men det er svært sjelden kraftig overvektige personer er fornøyd med kroppen sin. Det er INGEN positive helsemessige fordeler ved å være overvektig.

Man må slutte med å "støtte" overvektige, og si "man kan ikke si sånt!" Ville du prøvd å slanke deg om folk sa "du er flott som du er! Og det er sikkert ikke lett å slanke seg, så vi skjønner at du ikke orker!"?

Det er ingen som får hjelp av en slik holdning! Overvekt fører med seg sykdommer, de lever kortere og har mindre livsglede. Og kanskje det viktigste: overvektige personer får ofte overvektige barn. Livsstilen blir videreført. Så om du ikke vil ta av for din egen del: gjør det for dine barn! 

Skift ut cola med lettbrus, gå en tur på 5 minutt. Så om en uke spiser du 1 sunt måltid, og neste uke tar du deg en gåtur på 10 minutt, så 15 minutt. Ta små steg! Slutt å lag unnskyldninger for deg selv! Tenk på familien din! Du er en fantastisk person som fortjener et langt liv! Men det innebærer at du må komme deg opp av sofaen. Og når du reiser deg opp så har du tatt det første skritt: Du har stått opp for deg selv! #tjukk #feit #overvektig

10 kommentarer

07.04.2016 kl.20:46

Når du kysser forbrenner du like mange kalorier som dersom du hadde jogget.

Virkelighetensverden

07.04.2016 kl.20:50

Anonym: Her tar du nok feil, ellers er Newtons lover feil. Å kysse vil kreve svært lite energi i forhold til å jogge....

fedrekamp

07.04.2016 kl.20:47

Nå har du sluppet en brannfakkel. ;)

Offshorewife

07.04.2016 kl.20:56

Ganske så enig! Å "støtte" overvektige blir feil! Jeg har vært der etter 3 graviditeter... Å nei jeg likte det overhode ikke!!! Sliter forsatt! Helsemessig er dette overhode ikke bra. Hvem sa det var lett å få ned??? Men det er ikke mye som skal til før noe begynner å skje. Å det tar tid! Jeg ble "syk" og måtte ta tak! Jobber hardt enda og er langt fra målet. Men jeg skal dit. Nå har jeg holdt på i 1 år! Neste sommer da er jeg i mål. Langsiktig mål er viktig. Skal en "støtte" overvekt mener jeg en må støtte de som ønsker å gjøre noe med det! For overvekt er farlig! Ikke vondt ment;)

Virkelighetensverden

07.04.2016 kl.21:11

Offshorewife: Helt enig! Det er vanskelig å gå ned i vekt, men det blir bare verre om man får høre "du er flott som du er!" eller "du er jo ikke feit!".

Flott å høre at du nærmer deg målet! Vil tro hele familien er stolt av deg!

liveeriksen

07.04.2016 kl.21:26

Provosert?? Ja...på mine vegne? Næh ikke særlig men for flere av mine venner. Om det er fine og gode som de er? Så absolutt!!! Driter vel lang marsj i om de er runde/smale, så lenge de selv har det bra med hvem de er! Må si meg sykt mett på fordommer mot store mennesker. Hva faen skal vi være så like for da? Må ALLE være smale for å bli godtatt eller? Og hva vet du om hvordan det er å ha lavt stoffskifte eller andre sykdommer/plager som gjør det ekstra vanskelig å trene eller gå ned i vekt?

Er verden et bedre sted å leve med overfladiske mennesker som deg?

Nei takk, da velger jeg heller mennesker som er ekte, uansett hvilken form de måtte velge å ha!

Virkelighetensverden

07.04.2016 kl.21:33

liveeriksen:
1) Som jeg selv sa: de er sikkert flotte folk! Men jeg bryr meg om helsen deres! Er det en fordom å ønske at folk ikke skal utvikle diabetes og andre sykdommer som kan komme fra det å være overvektig?

2) Om du har venner som er overvektig så vil vel du at de skal leve lengst mulig? Overvektig lever kortere og er mer syke. Er det dumt at jeg vil at de skal få det bedre?

3) Det er SVÆRT få som faktisk har lavt stoffskifte. Og selv om man er skadet så kan man ha normal vekt, man må bare spise mindre.

4) Ville du sagt det samme til narkomane? "Jeg vil heller at du skal fortsette med sprøytene dine enn å fortelle deg at det du holder på med er livsfarlig!" Litt av venn du er....

liveeriksen

07.04.2016 kl.21:47

Så klart er det ikke en fordom å ønske at folk ikke utvikler diabetes og andre sykdommer. Men å si at man skal slutte å støtte dem er det.

Så klart vil jeg ha mine venner så lenge som mulig, noe som sier seg selv, men med hvilken rett har jeg å bestemme hva som er best for dem? Vet om flere overvektige jeg som er spreke som tusan og som trener som fy. Tenk..at man kan faktisk være sportslig aktiv med overvekt.

Stoffskiftesykdommer som hypotherose og hypertherose er faktisk svært MANGE som har, uten at man vet om det selv. Ikke så veldig utbredt sykdom dessverre og svært få vet særlig om det. Kan ikke si man er skadet med en stoffskiftesykdom, og det er særdeles vanskelig for mange å nå en normal kroppsvekt, på tross av mindre og hyppige måltider.

¨Å sammenligne narkomane med overvektige syns jeg dog var å sette saken litt vel på kanten vel? Hva hadde de med saken å gjøre?

azulttericopelo

08.04.2016 kl.00:27

SVÆRTfåi Norge som har lavt stoffskifte sier du.. Hmmm... Vel, vil nå ikke kalle ca 470 nordmenn for SVÆRT få jeg da. Og Glem heller ikke det som er overvektige men likavel er godt trente :) Det finnes en del av de og :) Ikke alle klarer å gå med i vekt så mye de vil, men trener daglig og er sunne og friske. meg selv inkludert. I en alder av 48 har jeg blodtrykk og puls som en på ca 25-30 år, etter siste storsjekk på sykehus, noe jeg gjør hvert annet år pga min astma :) Så vær så snill å IKKE skjær alle overvektige over en kam. Glem ikke at det faktisk er veldig magne slanke sunne mennesker som rammes av de selvsamme sykdommer du pålegger oss overvektige til få - uansett. :)

Virkelighetensverden

08.04.2016 kl.09:06

azulttericopelo: Jeg pratet selvsagt ikke om de som får disse sykdommene uten å være overvektig.
470 vil jeg kalle svært få ja..... ? Har du glemt noen nuller her?
Og selv om man har lavt stoffskifte så kan man unngå å bli overvektig ved å passe på kaloriinntak. Eller skal man få enda en unnskyldning? "Stakkars! Du har jo lavt stoffskifte så du får bare spise det du vil du... du kan jo umulig holde normalvekt!"

Er du overvektig selv? Med lavt stoffskifte?

Skriv en ny kommentar

hits