Homofile i kirken

Hvorfor skal homofile på liv og død gifte seg i kirken? Jeg er ikke kristen, og det kan være at det er derfor jeg ikke skjønner dette....

Skal jeg, som er ateist, kreve å få bli prest? Skal ateister kunne kreve at en prest vier de? Skal vi kreve at muslimer får lov til å gifte seg i kirken? Om man skal sammenligne dette så blir det som om en jøde skulle ønske å være medlem av KKK. Du tenker kanskje at det var satt på kanten? Vel, i følge bibelen (som de kristne tror på) så er ekteskap mellom en kvinne og en mann. Homofili blir fordømt igjennom hele boken. Det blir oppfordret til drap på homofile osv. KKK hater jøder, og har "skrifter" som oppfordrer til dette. Skal vi kreve at KKK tar inn jøder i "klubben" sin?

Folk reagerer på at prester slutter i jobbene sine, nekter å vie homofile osv, men det er jo helt naturlig! De føler at de blir presset av moderne holdninger til å endre sine forskrifter, og endre det som står i deres hellige bok. Selvsagt reagerer de! 

Skal det neste bli at man krever at kirken vier flere personer? Altså polygami? Tull tenker du sikkert, men i visse land/stater er jo dette tillatt og normalt. Skal folk sine holdninger bestemme over religioner? 

Homofile kan gjøre som ateister: gifte seg i rådhuset. De får AKKURAT samme rettigheter i staten sine øyne. Hvorfor vil de bli medlem i et samfunn der hovedboken sier at de er grusomme mennesker som fortjener å dø? La de kristne ha sin religion og sin tro, og døm i hvertfall ikke de som ønsker å holde det som bibelen sier (så lenge det er innenfor norsk lov).

28 kommentarer

skeivepresten

17.04.2016 kl.21:53

Så hva med de kristne homofile, slik som meg? Jeg bare lurer på hva du mener jeg skal gjøre.

Jeg skal bli prest, du som ateist, kan også bli det. Det er bare til å søke på universitetet, ingen sier at du må være kristen eller medlem av kirken for å studere det fagfeltet.

Og jeg ser hvordan du sammenligner ting her, og du påpeker tydlig dette med bibelen som vi kristne tror på. Jeg tror på bibelen - mye av den - ikke alt. Man må huske på at den ble skrevet for lenge siden av noen som har fått historier gjenfortalt, selv jeg, som er troende og er lesbisk tar enkelte ting med en klype salt.

Men det jeg spør deg om: Hvorfor skal jeg bli nektet å få lov til å gifte meg i kirken, forran Gud, som har skapt meg i sitt bilde? - fordi min seksuelle legning hindrer meg?

Jeg kjører debatt, akkurat som du gjør :)

Virkelighetensverden

18.04.2016 kl.09:13

skeivepresten:
Hallo! Og takk for besøk :) Hyggelig!

Grunnen til at du KAN bli nektet: mange vil tolke bibelen HELT ulikt. Det er så mye som motstrider seg selv, så mye som ikke gir mening, at man kan hente HVA som helst ut av bibelen. Man trenger bare å ignorere det man ikke liker. Bibelen har flere utsagn sex blir forbudt mellom alle utenom mann og kone, og den fordømmer homoseksuelle handlinger.

I 3. Mosebok 18:22: «Du skal ikke ligge med en mann slik som en ligger med en kvinne. Det er en styggedom».
I 3. Mosebok 20:13: «Når en mann ligger hos en annen mann, som en ligger hos en kvinne, da har de begge gjort en motbydelig gjerning. De skal dø. Deres blod være over dem!».
Homofili blir også grundig fordømt i det nye testamentet der homofili blir beskrevet sammen med drapsmenn o.l Et lite "smutthull" her kan jo være at den ikke peker på lesbiske :) Såvidt jeg har lest er det bare menn den omtaler.

Så kanskje jeg må trekke tilbake påstanden min om homofile, og bare si homofile menn. FOR: skal jøder kunne gifte seg i kirken? Skal religioner bli tvunget til å gifte personer som går i mot mye av det som står i deres hellige bok? Skal man f. eks kreve at homofile kan inngå ekteskap i Islam? Det er ingen ramaskrik der. Heller ikke innen jødedommen.

Og et spørsmål er: hvorfor vil man gifte seg i en religion der HOVEDBOKEN fordømmer deg? En religion der man blir sett på som en drapsmann for å være homofil. Eller som en synder bare fordi man har vanlige seksuelle tanker og lyster. Jeg mener at alle mennesker er like, uansett hudfarge, religion, seksualitet osv og at bibelen er en grusom og fordømmende bok. Den omtaler en Gud som viser en moral som er forkastelig for de aller fleste mennesker.

samma faen!

22.04.2016 kl.02:31

Kjære Virkelighetensverden-blogg eier...

Vi homofile er skapt på samme måte. Vi er like mye verdt som dere heterofile. Om dere homofober ikke klarer å godta sånn, så kan vel dere "bare bli"-homser? Så kan dere få kjenne på hvordan det er å bli diskriminert bare på grunn av en fordømt seksuell legning. Jeg er bifil, å orker ikke mere snakk om att dere homofober ikke klarer å godta oss som vanlige mennesker.

Vi ble skapt på samme måten, og vi er oppdratt på samme måte. Vi lever på samme måte som dere. Men vi er bare skeive. Vi liker enten det samme kjønn eller alle kjønn.

skjerp deg!!

Og forresten, SLUTT Å KOPIER BIBELEN! FINN EN ANNEN BOK Å KOPIERE!!

lol

Virkelighetensverden

22.04.2016 kl.10:31

samma faen!:
Hallo! Takk for kommentar :)
Jeg ser du ikke har lest innlegget mitt skikkelig. Jeg støtter homofile, og har mange homofile venner. Jeg mener at de skal ha akkurat samme rettigheter som oss.

Det inlägget mitt gikk på var HVORFOR homofile vil bli gift i kirken. Jeg forstår ikke hvorfor man vil gifte seg i en plass der det står i den hellige boken deres at homofili er synd og bør straffes med døden. Jeg vet at jeg selv ikke ville gjort det. Jeg vil ikke være medlem i et fellesskap som mener at homofili er en dødssynd, eller at "hekser" bør bli brent, der vanntroende blir pint i all evighet osv.

Så vennligst les innlegg før du kommenterer de :)

samma faen!

25.04.2016 kl.02:33

driter i hva du skriver og mener.

Du ordlegger deg totalt feil. Du klarer ikke å blogge.. Face it! :)

Virkelighetensverden

25.04.2016 kl.09:50

samma faen!:
Om man klarer å skrive norsk så klarer man å blogge. Å blogge er bare å skrive noen setninger. Det er ikke snakk om å bestige Mount Everest :) Men takk for at du deler din mening!

samma faen!

07.05.2016 kl.16:41

Hvorfor prover du å blogge egentlig?

Virkelighetensverden

08.05.2016 kl.22:57

Å blogge er vel bare et annet ord for å skrive. Alle kan skrive.

samma faen

15.05.2016 kl.13:08

Hvorfor prøver du å skrive?

Virkelighetensverden

16.05.2016 kl.11:46

Er det noe du er uenig i?

samma faen

23.05.2016 kl.17:17

Er uenig i at du skl fortsette å blogge. Du er dårlig. Sykt dårlig.. spsr plassen til noen som kan det! :)

Virkelighetensverden

24.05.2016 kl.00:00

samma faen:
Det var synd å høre at du er uenig. Men vet du hva? Kom hit så skal jeg hviske noe i øret ditt: Din mening betyr ingenting... Alle som ønsker å blogge kan det. Alle kan si sin mening. Flott, er det ikke? Folk kan si "guden din er helt idiot!" eller "om du ikke tror på min gud så vil du brenne i helvete!" eller "jeg hater homofile" eller "jeg elsker homofile!", og ingen kan stoppe de. Ytringsfrihet er jammen flott :)

samma faen

27.05.2016 kl.17:22

Jaja, du var noe frekk og spydig i bloggen te søstra mi, så hvorfor kan ikke jeg være det mlt deg? :)

Skriv om noe annet enn homofile ihvertfall, så kan jeg gi bloggen din en shoutout :)

Virkelighetensverden

27.05.2016 kl.17:48

samma faen:
Hvem er søsteren din? Du kan være så spydig du bare vil :) Det er det flotte med ytringsfrihet. Så bare kjør på.

samma faen

27.05.2016 kl.18:11

Jaja, du var noe frekk og spydig i bloggen te søstra mi, så hvorfor kan ikke jeg være det mlt deg? :)

Skriv om noe annet enn homofile ihvertfall, så kan jeg gi bloggen din en shoutout :)

samma faen

27.05.2016 kl.18:13

Hu skrev bibelverden.blogg.no

Men ikke nok med at psyka ødelegger henne, så dukka du opp også.

Virkelighetensverden

28.05.2016 kl.13:47

samma faen: Om man skriver blogg så kan man velge om man vil ha kommentarer. Om man velger å ha kommentarer så må man regne å få noen som også er kritiske. Om man bare vil møte personer som er enig så bør man snakke til eit speil eller i en kirkeforsamling.

samma faen

05.06.2016 kl.11:54

Du var frekk! Kommentarene dine, de var bare idiotiske!

Kunne spart deg! :)

Skal innrømme at jeg ikke er noe særlig bedre, men jeg liker bare å hevne meg! :)

Istedet for å skrive her, så kan du kjøpe deg en dagbok! :)

Du kan dra til kirken selv å bli frisk av homlfobia'n din :)

Virkelighetensverden

06.06.2016 kl.12:55

Hehe. Har ingen homofobi. Har mange venner som er homofile, og du hadde nok forstått dette om du leste innlegget mitt skikkelig. Er det frekt å si at bibelen fordømmer homofili? Veldig rart at det er frekt siden det er mer en faktasetning. Jeg sa bare at kristne som velger å ignorere det de ikke liker i bibelen er ikke "ekte". Jeg er selv ateist, men
de som har full tillit til sin religion. Kristne velger ofte kun det som passer de. De velger ut de beste bitene og ignorerer 99% av det andre. Da er man ikke kristen.

Kristine

29.06.2016 kl.22:22

La kristne være kristne. La dem få gifte seg hvor dem vil sier jeg! :)

Grei blogg! :)

ingrid

20.10.2016 kl.19:31

Ehm, det er ikke forbudt for muslimer å gifte seg i kirka. Ser ikke hvorfor de vil det, men.

Skjønner ikke helt sammenligningen her. Homofili er ikke et trossamfunn. Homofile kan være kristne, men det er litt vanskelig å være både kristen og muslim...

Og en kommentar til det du skriver: "hvorfor vil de bli medlem i et samfunn der hovedboken sier at de er grusomme mennesker som fortjener å dø"

Du har nok ikke forstått den kristendomen som jeg, og mange andre tror på. Jeg tror på at Gud elsker homofile, og alle andre syndere (som meg selv). For bibel-bevis, sjekk Joh.8.1-11 om en kvinne som blir grepet i ekteskapsbrudd (en seksuell synd, som kan sammenlignes med bibelens syn på homofili).

Virkelighetensverden

20.10.2016 kl.20:18

Du tror Gud elsker homofile. Men mange mener at den kristne gud hater homofile. og begge sider henter sitater fra den samme boken som støtter deres syn. Rart at en allvitende Gud ikke klarer å skape en bok der hans syn kommer klart frem. "Homofili er bra" kunne være den eneste setningen, og da ville det vært klart. Men kanskje jeg er bedre på logikk enn Gud?

Jeg kunne vist deg mange bibelsitat som fordømmer homofili. Er det slik at du velger og vraker sitat i Bibelen? "Dette stemmer med det jeg tror på..... dette stemmer ikke så det kaster jeg bort"

Verset du viser til ødelegger saken din :) De sier at "ifølge loven som Moses har gitt", og Moses var jo Guds talerør, så skulle slike kvinner steines. Var dette beskjed fra en god Gud? Eller var dette noe som du bare har ignorert for det passer ikke i ditt gudssyn? Din gud sa at kvinner som var utro burde steines! Moses sin lov ble fulgt leeeeenge, og jeg vil anta at ganske mange kvinner ble steinet pga denne loven. Er dette din gode gud?

ingrid

20.10.2016 kl.21:34

Gud mener ikke at homofili er bra.(det har jeg heller aldri sagt) Men han elsker homofile. Akkurat som at jeg vil elske mine barn, men jeg vil ikke like det om de gjør noe jeg mener ikke er bra for dem.

Men du svarer ikke på noe av det jeg spør deg om her. Er ditt forsvar et angrep?

Loven som var gitt av Moses er på mange områder brutal, men ble laget for å beskytte menneskene. Jeg tror nok ikke det var mange kvinner som var utro (med vilje), for de visste konsekvensene. Men jeg er desserre sikker på at loven ble misbrukt av menn som burde vite bedre. Å dø er ikke det verste som kan skje med et menneske. Det verste er å dø, og ikke få være med Gud i evigheten. Dersom man følger Gud, vinner man uansett om man skulle være så uheldig å bli urettferdig steinet.

Virkelighetensverden

20.10.2016 kl.21:50

Wow! Jeg trodde du følte at homofile kunne være gode akkurat som alle andre, men ser nå at jeg tok feil.

1) Sier du at to homofile menn som elsker hverandre og lever lykkelige sammen gjør noe galt? Mener du at homofili er en synd?
Vil dette lykkelige homofile paret komme til helvete bare fordi de velger å leve livet sammen?

2) Loven til Moses ble laget for å beskytte mennesker??? "Jeg tror nok ikke det var mange kvinner som var utro for de visste konsekvensen"???? Så loven som sier at utro kvinner burde steines er bra? Vil du ha den i Norge i dag? For den er jo bare for å beskytte oss (?) Er du klar over hva du sier??

3) "Jeg er sikker på at loven ble misbrukt av menn som burde vite bedre" Hvordan i alle dager kan en lov som sier "Stein utro kvinner" tolkes på en annen måte? Det er ikke så mye grunnlag for misforståelse her....

4) Det du skriver til slutt er kanskje det verste; "om du blir drept av kristne som følger guds lov så er ikke det så verst! For om du har fulgt Gud, og er uskyldig, så kommer du jo til himmelen!"
Ser du den mentale gymnastikken du må utføre for å si "Min gud er god!" samtidig som du må forsvare grusomme lover fra den samme guden?

5) Usikker på hvilke spørsmål du hadde som jeg ikke besvarte. Still de gjerne på nytt om det var noe jeg overså.

ingrid

21.10.2016 kl.06:54

1. Jeg mener at synd er å bomme på målet. (ordets direkte oversettelse). Det som er moralsk riktig å gjøre, er det "jeg vil at alle skal gjøre." Jeg vil ikke at alle skal leve som homofile, nei. Det må jeg innrømme. Jeg tror det hadde blitt litt upraktisk.

Andres private anliggender, vil jeg derimot ikke blande meg opp i.

Når det kommer til helvete, så mener jeg (og bibelen er på min side) at vi alle er syndere, og ingen kommer til himmelen, men mindre vi aksepterer Jesus som vår frelser. Om man er homofi eller ikke, teller de samme "reglene."

2. Nei, det vil jeg ikke. Og jeg trodde jeg fikk frem tydelig at det prøver heller ikke bibelen (som helhet) heller å innføre. Den sier helt enkelt at slik var det i GT, men det forandrer Jesus på.

3. Det jeg mente, var at menn kunne tenkes å voldta kvinner, siden det var kvinnene som fikk skylden.

4. Nei, ser det ikke helt. Synes himmelen viker som et ganske greit sted å komme til, spesielt når man har opplevd mye vondt i livet.

5. Det var kanskje ikke formulert som et spørsmål, men jeg stilte meg kritisk til at du sammenligner en seksuell legning med en religion. Er ikke dette forskjellige ting?

Virkelighetensverden

21.10.2016 kl.17:31

1) Du svarte meg ikke. Vil to kristne og gode homofile menn komme til himmelen? Eller er de dømt til helvete om de vil leve sammen?

Er en gud som dreper hele jordens befolkning (minus et par stykk), sender bjørner for å spise barn, som sier at folk kan banke slaver uten å bli straffet, som sier at utro kvinner bør bli steinet osv osv en god gud? Det er et ja eller nei spørsmål. Enkelt og greitt.

5) Jeg sammenlignet ikke homofili og Islam. Meningen min var at for meg er det helt uvirkelig at en homofil person kan være kristen. F. eks blir de jo fordømt av "gode" kristne som deg. Men dere later som om dere er gode ved å si "Vi fordømmer ingen mennesker! Vi fordømmer jo bare handlingen" Det er som å si "vi fordømmer ikke mennesker med fregner. Vi fordømmer bare fregnene". Og Gud må jo elske homofili! Han har jo skapt sjiraffer, og 94% av all sex de har er homofil sex! Her kan du lese mer http://www.bbc.com/earth/story/20150206-are-there-any-homosexual-animals

2)

Virkelighetensverden

21.10.2016 kl.17:35

Ps; du sier Jesus endret på det som stod i GT. Kan du vise meg hvor det står hvilke lover han opphever? Eller var det alle lovene? Antar da at de 10 bud er borte også?
Om han bare opphevet noen (uten å vere spesifikk); hvordan vet du hvilke som er opphevet?

ingrid

21.10.2016 kl.19:06

1. Det kommer ikke an på om de er homofile eller gode. Det kommer an på om de gir livet sitt til Jesus, og tror på Ham som Herre og Frelser. Dersom de gjør det, er svaret ja.

2. Hva med å skape verdens befolkning? Alle skal jo dø uansett. Timingen er på en måte Guds bestemmelse, siden han også har skapt oss. Ja, jeg mener at Gud er god.

5. Fregner er en del av et utseende. Handlinger er valgfrie. Jeg kan ha lyst på sjokolade, uten å spise sjokolade (innrømmer at det er vanskelig, men...)

Matt.22:

«Mester, hvilket bud er det største i loven?» 37 Han svarte: «? Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din forstand.? 38 Dette er det største og første budet. 39 Men det andre er like stort: ? Du skal elske din neste som deg selv.? 40 På disse to budene hviler hele loven og profetene.»

Dette er et bud som oppsummerer loven og profetene. Da tolker jeg det slik at de budene i loven som ikke høres slik ut, kanskje har blitt misforstått eller endret underveis. Eller at de var for en viss tidsperiode (f.eks. at slaveri var godt for en tid, men ikke lenger er det i dag).

Kristne pleier å leve etter de bud som er stadfestet av Jesus eller de første kristne i NT. Og slik ser jeg også på saken.

Skriv en ny kommentar

hits