Svartingene ruler!

Arild Rønsen er i hardt vær etter å ha skrevet en anmeldelse der han hyller Beyonce og Lamar. Hvorfor er han i hardt vær? Fordi han i overskriften sin skrev "Nå ruler de for alvor, de unge svartingene!" Det var alt. Folk er sinte på han fordi han bruker et ord som "svarting". 

Sandeep Singh (fra Idol) går ut og sier han ikke forstår ordvalget og at "man skal ha en veldig god grunn for å publisere ordet "svarting"".

Senere sier han at det har noe med hvem som bruker ordet. Han påstår altså at om du er lys i huden så kan du ikke bruke de samme ordene som en som er mørk i huden. Virker dette logisk? Skal man rette sin ordbruk etter hudfarge/seksualitet/religion osv? 

Singh sier: "Det er som når en svart rapper sier nigga, det funker ikke hvis en hvit rapper bruker det samme ordet. Det ligger i underteksten at en svart person er på mottakersida for det ordet og står friere til å bruke det."

?? Hvorfor skal en svart rapper få bruke visse ord, men ikke en hvit? Skal svarte rappere ikke få si "hviting"? Skal bare kvinner få lov til å si "bitches"? Skal bare babyer få lov til å si "baby"?  Det virker som om det er populært å forby ord for tiden. For litt siden drev feministene en håpløs kampanje der de ville forby ordet "Bossy"..... Hva med å gjøre ord "normale" igjen? Hva med å la "svarting" få samme verdi som "hviting"? Hva skulle Rønsen ha skrevet? "Nå ruler de for alvor, de unge afro-amerikanerne"? Hele fokuset til Rønsen var jo en hyllest av "svart" musikk. 

Folk må slutte å bli så lett fornærmet. Det er et ord. Det var positivt ment. Det blir brukt "verre" ord som nigga i hver eneste rap-hit uten at noen reagerer, men når en hvit plateanmelder bruker det så klikker alle. Snakk om dobbeltmoral....#feminist #jønsen #ytringsfrihet #svarting 

3 kommentarer

Morra di

28.04.2016 kl.20:10

DØØØØØØØØØØØ!!!!!!!

Virkelighetensverden

28.04.2016 kl.20:13

Morra di: Kjekt at du leser bloggen min, mamma :) Trodde du var dø, men flott å vite at man har tilgang på internett i "etterlivet" også!

Elna

28.04.2016 kl.20:40

Problemet er vell egentlig at hudfargen er irrelevant. Musikk er musikk, ikke et fokus på hudfarge. Men alt det fjase om rasisme blir langt ute av proposjoner. Har selv lest det, og han snakker kun fint om beyonce og kendrick lamar.

Skriv en ny kommentar

hits