Feministisk Initiativ aka tullepartiet

Jeg var inne på siden til Feministisk Initiativ for å se hva partiet kjempet for. Ikke overraskende så var det mye tull.

De starte med å skrive: "Vi er et feministisk og antirasistisk parti....." Er det noen parti i Norge som ikke er antirasistisk? Hvorfor trenger et parti å gå ut og si hva de er anti for? Betyr dette at FI (Feministisk Initiativ) ikke er anti-dyremisbruk? Eller at de ikke er anti-incest? Så et lite tips til FI: stryk det fra åpningslinjen. Alle antar at norske parti er antirasistisk....

Hovedkampsaken til FI er "Å opprettholde og håndheve sexkjøpsloven". Så feministene vil altså ikke at kvinner skal kunne selge sin egen kropp. Det vil gjøre alle kvinner som selv velger å selge kroppen sin til kriminelle (eller i hvert fall de som kjøper denne tjenesten) Er det ikke bedre å slå ned på de som tvinger kvinner til å gjøre dette? 

FI vil også ha seksualundervisning fra barnehagealder.... De har fokus på "entusiastisk ja". Betyr dette at om jeg har sex med konen min uten at jeg har sagt "JA!" på forhånd så har hun voldtatt meg? Eller at om en gutt og en jente kliner på fest. Jenten leier gutten inn på soverommet, klær av han, har sex med han og han aldri sier "ja, jeg vil ha sex med deg" så har jenta voldtatt gutten? "Entusiastisk ja" er fine ord som ikke gir mening når man undersøker saken.

FI vil stoppe "tvangssterilisering av transpersoner". Kan noe fortelle meg hva i all verden dette er? Jeg tviler sterkt på at staten Norge sier "er du transperson? Vel, da må du nok under kniven og få en sterilisering gitt!". Tipper at dette referer til at transpersoner må skifte kjønn for å endre oppgitt kjønn i passet sitt. SELVSAGT må de det! Skal jeg kunne endre kjønnet mitt til "jente" fordi jeg har lyst? Skal det stå at jeg er kvinne i passet fordi i år så har jeg lyst å være mer feminin?

Kampsakene til FI viser hvorfor partiet er usynlig. De sliter med å finne ekte saker siden kvinner i Norge er likestilte, og de fleste andre grupper er også det. Det betyr at de eneste kampene de har igjen er "må bli enklere å skifte kjønn i passet!", "vi er anti-rasistisk!" og "vi bør utforme samfunnet slik at handikappede kan komme seg frem!" (og denne siste saken er jo noe alle parti i Norge er enig i uansett). 

#feminist #feminisme #feministikinitiativ  

13 kommentarer

Sigrid

01.05.2016 kl.13:38

Jeg vet ikke hvilket valgprogram du har lest, men dette er helt feil.

På det programmet jeg leste ( http://www.feministiskinitiativ.no/wp-content/uploads/2015/06/valgprogrammet.pdf )står det ingenting om seksualundervisning for barnehagebarn, heller ingenting om tvangssteralisering av transpersoner. Det er ikke full likestilling her i Norge, og sakene de kjemper for er mye mer enn "lettere å skifte kjønn", "lettere for handicapede å komme seg frem" og antirasisme. Dette er også uhyrlige viktige saker som hos flere partier ikke kommer tydelig nok frem.

Jeg har mine tvil om at dette vil få deg til å endre synet på FI, i og med at det virket som at du allerede har bestemt deg (du visste jo på forhånd at du ville finne "mye tull"), men håper at dette kan hindre deg i å spre feilaktig informasjon.

Virkelighetensverden

01.05.2016 kl.13:48

Hallo Sigrid, og takk for svar: Kan virke som om du ser på Hordalands program. Her er iallfall en ganske fersk "flyer":http://www.feministiskinitiativ.no/wp-content/uploads/2016/03/Fi_Flyer2.jpg
Så gjerne pek på hvor jeg tar feil?

Du skriver at "det er ikke full likestilling i Norge", men du gir ingen eksempel. Kan du være så snill og gi meg noen? Skal jo ikke være så vanskelig siden du sikkert mener det er mange områder dette gjelder.

Mener du virkelig at det å kunne skifte kjønn i passet er en "uhyrlig viktig sak"? Og andre parti kjemper også for handikappede og antirasisme.

Sigrid

01.05.2016 kl.14:07

Her er en link som forklarer bruket av ordet "steralisering": http://www.nrk.no/ytring/stopp-uverdig-tvangsterilisering-1.10892727

Her er eksempler på skjev likestilling i Norge:https://www.ssb.no/befolkning/nokkeltall/likestilling

Ja, jeg mener det er veldig viktig for folk å kunne være den man er, det er snakk om frihet for enkeltindividet. Ja, jeg sier ikke at de ikke kjemper for det, men jeg sier det er bra av FI å skrive det og gjøre det så klart som de gjør i sitt program. For tro det eller ei, det er ikke en selvsagt sak for alle partier å kjempe for disse sakene, de fokuserer heller på skattelette til de rikeste og økt våpenhandel.

Virkelighetensverden

01.05.2016 kl.14:22

Sigrid:
1) Dette er IKKE tvangssterilisering. De velger selv om de ønsker ny juridisk kjønnsidentitet. Ingen TVINGER de! Kjønn er biologisk. Det er ikke noe man kan endre på. Mann er født kvinne eller mann (svært få er født midt i mellom). Om noen vil skifte kjønn så er det vel ikke akkurat for mye å forvente at man da har de fysiske kjønnsorganene.

2) Flott å se at du nå plutselig er enig med meg om at dette er standpunktene til FI :) Men samtidig litt rart du sier JEG sprer feilaktig informasjon, for så å peke til noen som hevder at transpersoner blir TVANGSSTERILISERT. Jeg vil si at det er en skam å si med tanke på de menneskene som faktisk opplevde dette før i tiden!

2) Kan du si meg hva den linken viser som er skjev likestilling? For meg ser det ut som om menn og kvinner har ulike interesser. Eller mener du at kvinner i dag blir tvunget inn i helseyrker? Imponerende at det eneste du klarer å vise til er en undersøkelse over fordeling i yrker.

Sigrid

01.05.2016 kl.14:15

Det står heller ikke nevnt på denne flyeren at de vil ha seksualundervisning i barnehagen.

Virkelighetensverden

01.05.2016 kl.14:24

Sigrid:Flyeren referer korte standpunkt. Om man gir et lite søk så finner man mer utdypende hva de mener: http://www.feministiskinitiativ.no/2016/03/kampen-mot-voldtekt-begynner-i-barnehagen/

Sigrid

01.05.2016 kl.15:26

1) Det finnes to typer kjønn; biologisk kjønn som er genitaler/kjønnsorganer, og sosialt kjønn; personlig identitet. Jeg synes det er for mye å forvente at en skal måtte legge seg under kniven og bli fratatt sin egen rett til å få barn, for å kunne være den man er.

2)Samfunnet/loven TVINGER folk til å VELGE.

3) Statistikken jeg viste til fra statistisk sentralbyrå viser en ujevn fordeling av lønn, arbeid og familieliv. Samfunnet har forskjellige forventninger til menn og kvinner, forventninger som deler inn i "kvinneyrker" og "herreyrker". Fra barndommen blir man lært opp til hva som er "jenteting" og hva som er "gutteting". Når gutter lærer at det å gråte er en "jenteting", og jenter vokser opp og tror at verktøy er en "gutteting" så lager man et kvalitativt skille mellom kjønnene. Dette skillet fører til ulike oppfatninger av kjønnene, ulike oppfatninger fører ulike roller, og ulike roller fører til ulik behandling på kryss av kjønnene. Dette fører til ujevn likestilling.

Marlene

01.05.2016 kl.15:43

Første spørsmål - hvordan er det å bo under en stein? Ikke alle partier i Norge er antirasistiske i praksis. Man kan stille seg negative til rasisme og diskriminering, men høyresidens politikk tar sjelden opp urettferdighetene som rammer minoritetsgrupper i det norske samfunnet. Det eneste Feministisk Initiativ gjør er å legge vekt på sine viktigste kampsaker, AKKURAT slik som resten partiene gjør. De står frem og sier at de setter antirasismen høyt, og at de ønsker å gå inn for å bekjempe rasisme. Fortell meg hvorfor dette er galt, men på en måte som ikke får det til å virke som at du hater på FI bare for å hate. På lik linje med andre partier har FI et valgprogram der de dekker helse og omsorg, vold som rammer alle slags mennesker i samfunnet, ruspolitikk, arbeid og bolig, byutvikling, klima og kollektivtransport, barnehage og skole, kultur, næringsliv, skatt og økonomi. De har altså et fullverdig program, men setter ekstra fokus på feminisme og antirasisme, som kanskje ikke er så rart når det fortsatt ikke er full likestilling i Norge? Eller at rasisme fortsatt eksisterer?

"Skal jeg kunne endre kjønnet mitt til "jente" fordi jeg har lyst? Skal det stå at jeg er kvinne i passet fordi i år så har jeg lyst å være mer feminin?" Her følger så mitt andre spørsmål - hvorfor skal du på død og liv uttale deg om noe du overhodet ikke har greie på? Det er jo tydelig at du virkelig ikke aner hva det vil si å føle at man er født i feil kropp. Det handler ikke om å føle seg ekstra feminin/maskulin en dag, for vi har alle feminine og maskuline trekk, men om identitet og en konstant følelse av at han blir behandlet som noe man ikke er. Debatten om transpersoners rettigheter er et alvorlig tema, preget av maktesløshet, usikkerhet, depresjoner, angstlidelser og selvmord som følge av en ekstrem følelse av utilpasshet og fiendtlige mennesker med holdninger som deg. Ha litt mer respekt for disse menneskene, og ikke bagatelliser transseksualitet som mennesker som plutselig en dag bare føler seg litt mer «jentete» eller «guttete». Om innlegget ditt faktisk er ment for å være seriøst, så anbefaler jeg deg å lese deg ytterligere opp på slike temaer før du uttaler deg.

Du feiler også i å se hva FI faktisk ønsker å få ut av seksualundervisningen. Seksualundervisning handler ikke bare om selve sexen, men mye om oppvekst, holdninger og hvordan vi forholder oss til hverandre. Ingen i FI ønsker vel å lære barnehagebarna å tre på en kondom, men å ha større fokus på tidlig grensesetting og respekt. Hvorfor tror du så mange kvinner i dag blir værende i voldelige og destruktive forhold der de blir misbrukt? Enkelt - vi er lært opp til det. Det er «søtt» når gutter dytter/slår oss i barnehagen, for det betyr at de liker oss. Det er «romantisk» når gutten i filmen avbryter deg med kyss, og man bør helst sette pris på at han ikke tar nei for et nei, for det betyr at han virkelig liker og respekterer deg. Svært sjelden blir sunne forhold portrettert i media, og det er derfor det er viktig å snakke om det så tidlig som mulig, for det starter faktisk i barnehagen. Nei, selv ikke i barnehagealder er det søtt når gutten slår jenta, og heller ikke omvendt. At han er innpåsliten og besatt er IKKE tegn på respekt, og at han ikke er villig til å ta til seg ordet «nei» er IKKE romantisk. DERFOR skal vi prate om det, allerede fra tidlig alder.

Virkelighetensverden

01.05.2016 kl.17:20

Marlene:
Hallo, Marlene, og takk for kommentar :)

1) Bor jeg under en stein? Du sier at ikke alle partier er antirasistiske i praksis. Kan du komme med noen parti som ikke er antirasistisk? For ellers virker det som om du bare kaster ut tomme beskyldninger...

2) FI sier de setter antirasisme høyt. ALLE er enige om dette. 99% kjemper for dette i Norge. Vi trenger ikke noe nytt parti for å dekke dette. Et valgprogram skal vise oss hva som gjør at partiet skiller seg ut. Antirasisme er ikke noe spesielt for FI.

3) Du hevder det ikke er full likestilling i Norge. Jeg har fortsatt ikke sett eksempel der dette faktisk er tilfellet. Du peker kanskje på myten om at kvinner ikke tjener like mye som menn. Dette er en gammel myte som ikke undersøker personer med samme jobb og utdanning. Om man ser på personer med samme jobb, samme utdanning og likt antall arbeidstimer så er det INGEN forskjell i lønn.

4) Jeg uttaler meg fordi det er helt urimelig at personer selv skal få velge hvilket kjønn de skal ha. Skal man velge hvilken hudfarge man har? Man er født som mann eller kvinne. Jeg har ingenting i mot transpersoner. De skal få leve som de vil, men det blir noe annet når de vil endre hele systemet for kjønnsinndeling. Men hvordan vil DU løse det da? Skal mennesker få velge kjønn helt selv? Skal man få angre, og bytte senere? Skal man få skifte kjønn i passet på dagen, eller må man vente i 30 dager? Hvilken standard vil du ha?

5) Rart at fokuset ditt er på kvinner, når menn blir utsatt for vold i forhold like ofte som kvinner... Og om det er grenesetting og respekt FI vil undervise i barnehagen så kan jeg opplyse om at dette allerede blir gjort, men uten et seksuelt fokus.

6) Tror du menn blir "lært opp til" å være mer voldelige enn kvinner også? At menn blir "lært opp til" å være mer depressive og derfor tar oftere selvmord? At menn blir "lært opp til" å være sterkere enn kvinner? Eller KAN det være at genetikk her spiller en enormt stor rolle?
Synest folk at det er søtt om en gutt slår en jente? Jeg er selv far, og jeg hadde blitt veldig sint. Så jeg vet ikke hvem du refererer til når du sier at slikt er "søtt".

7) Er det noen som hevder at innpåslitenhet og besatt er tegn på respekt? Du forstår vel at ting i film kan bli presentert annerledes enn virkeligheten? Jeg har sett Star Wars, men jeg tror ikke Yoda flyr rundt i verdensrommet. Jeg har sett Kill Bill, men jeg tror ikke koma-pasienter blir voldtatt hele tiden. Filmer representerer ikke virkelighet. Det vet alle. Filmer viser oss derimot ting som vi kunne ønske. Romantiske filmer, som det er kvinner som i all hovedsak ser, ønsker å vise det kvinner vil skal skje. Eller benekter du at det eksisterer kvinner som liker tanken på å bli avbrutt av ett kyss? Eller at det er mange kvinner som tenner på en dominant mann (er ikke mange menn som jeg har sett lese på 50 shades of grey... Alle kvinnene på jobben min derimot...)
Men som sagt: ingen av disse tingene er tegn på at kvinner er undertrykt. Men kanskje du har konkrete eksempel?

Marlene

01.05.2016 kl.19:34

Del 1.

Vennligst ta deg tiden til å faktisk lese det jeg skriver når du prøver å debattere. "Ikke alle partier i Norge er antirasistiske i praksis», skrev jeg, som vil si at de kan fint skrive noe om temaet, men ikke trenger å gjøre noe i praksis for å bekjempe det. For å være sikker så sjekket jeg blant annet FrP sin hjemmeside, og fant absolutt ingenting på for eksempel deres A til Å side om hverken rasisme eller diskriminering. Derimot har de tatt seg god til å liste opp så mye som mulig om ønsket begrenset inntak av flyktninger og innvandrer og en fiendtlig holdning til Islam, i tillegg til at de fremmer en asylpolitikk som faktisk bryter med universielle menneskerettigheter. Ikke fortell meg at dette er et parti som aktivt kjemper imot rasisme og diskriminering. Det beste jeg fant var et veldig lite avsnitt i handlingsprogrammet deres fra 2016-2017 der de nevner likestilling rundt kjønn. Når de først uttaler seg om rasisme, er det alltid etterfulgt av et «men».

Og når skal du faktisk forstå at mennesker ikke skifter kjønn i hytt og gevær fordi det er så sinnsykt artig? Det her handler ikke om å velge antrekk på morgenen. Sammenligningene dine henger ikke på greip i det hele tatt. Aner du hva slags avgjørelse man tar, og ikke minst hvilken risiko man utsetter seg for? Man hadde ikke tatt et valg om kjønnsskifte med mindre man så på risikoen som VERDT å ta fordi resultatet kan forbedre livskvaliteten til de grader. Slutt å behandle dette som en filleting selv om forstår ikke alvoret bak situasjonen, velg heller da å ikke si noe når du ikke klarer å forestille deg denne situasjonen og følelsene som følger med. Jeg gjentar - disse menneskene risikerer livet sitt med en slik operasjon fordi det er verdt det. Så ja, selvfølgelig skal personer få «velge» sitt eget kjønn. Det er faktisk ikke et valg i utgangspunktet, det de derimot velger er om de vil gå gjennom en slik operasjon.

Tenker at det må være grusomt fint å være deg da, som aldri har opplevd disse urettferdighetene. Du høres ut som det mest privilegerte mennesket jeg har snakket med på lenge, men selv om du ikke har opplevd det, så betyr det ikke at det ikke skjer. Jeg tror det er her du mangler innsikt. Utallige ganger har jeg vært vitne til episoder der små jenter har blitt «lekeslått», dyttet og snakket stygt til, for å så bli trøstet med et «ikke ta deg nær av det, han gjør det bare fordi han liker deg», om det så enten er fra barnehageansatte eller foreldre selv. Ikke fortell meg som mann at dette ikke skjer, og ikke forsvar deg med at du som far selv ikke hadde reagert på denne måten. Gjett hva, jeg bryr meg ikke. Det rammer fremdeles andre mennesker, og det er et stort problem i samfunnet vårt.

Virkelighetensverden

01.05.2016 kl.23:56

Marlene: Takk for enda noen svar :) Kjekt med en debatt.

1) Jeg leser det du skriver :) Om du spør Solberg, Jensen, Støre eller noen av lederne for de ulike partien om de er antirasistisk: hva tror du de svarer? Jeg fant forresten en artikkel fra FRP om rasisme med en gang https://www.frp.no/aktuelt/2015/03/handlekraft-i-kampen-mot-mobbing-og-rasisme
Og du forstår ikke hva rasisme er om du tror at skeptisk holdning til en religion er rasisme. Eller at begrensing i flyktningeantall er rasisme. Rasisme er at man hevder at ulike folk tilhører ulike raser (eller kulturer), og at noen av rasene er bedre/verre enn andre.
FI velger ut noe som høres fint ut (vi kjemper mot rasisme) men som ALLE gjør.

2) Du misforstår. Jeg tror ikke at å skifte kjønn er "artig", men man må ha kriterier. Det er vi vel alle enige om? Hva bør kriteriumet for å få skifte kjønn være? Skal alle som vil få gjøre det? Altså alle som vil bli kalt for fru/herre eller som vil gå på do i herre/kvinne toalettet. Eller skal man si at "Nei, du har mannlig kjønnsorgan så du kan du ikke gå på do hos kvinnene!"? Hva om noen føler de er født i feil art (otherkin)? Skal man da skrive hvilken dyreart de føler de tilhører i passet deres? Eller kan vi holde det enkelt til: du er det kjønnet som du har de tilhørende kjønnsorganet til? Jeg spurte etter DIN definisjon her. Hvordan vil du svare om en mann kommer og sier "jeg føler meg som kvinne så jeg vil bruke kvinnetoalettet". Sier du da: "kjør på! Du kan selv bestemme hvor du vil gå på do!" Eller om en mann møter opp på et treningssenter for kvinner og sier "jeg vil delta her! Jeg identifiserer som kvinne!". Ville du sagt nei? Hvorfor i så fall?

3) Urettferdighet? Du hevder at det at man ikke går brev der det står "Herr ____" når man er født kvinne er urettferdighet? Norge betaler for disse operasjonene! Norge gjør ALT for at de skal ha det bra, og du klarer å si at det er "urettferdig" at man ikke kan skifte kjønn når man vil? DU høres ut som et priviligert menneske i så fall.

4) Helt enig i at selv om JEG opplever noe så betyr det ikke at det gjelder alle. Og her svarer du på din egen påstand: selv om DU opplever at småjenter blir "lekeslått" så betyr ikke det at det er et stor problem i samfunnet. Jeg har full tillit til at ansatte i barnehager ville slått ned på dette om det var et problem. Om jeg ikke hadde hatt tillit til de så hadde jeg aldri latt de få passe på det mest dyrebare jeg har. Så: har du noen tall som viser at jentebarn blir slått og tar grov skade av dette? Eller er dette bare løst svada som du selv har tenkt ut uten noen reelle tall?

Marlene

01.05.2016 kl.19:36

Del 2.

«Et enkelt søk» ville gitt deg en grei definisjon på likestilling - "Likestilling, at alle personer skal ha like rettigheter og muligheter i samfunnet, uavhengig av blant annet kjønn, funksjonsevne, seksuell orientering, alder, etnisitet og religion». La oss nå konsentrere oss om kjønnslikestilling mellom mann og kvinne, og så vil jeg gjerne fortelle deg akkurat hvorfor Norge ikke er et likestilt samfunn. Må nok skuffe deg med at du er nødt til å se litt lenger enn bare lønnslipper og tall. Jeg som kvinne opplever ikke likestilling i Norge fordi friheten min innskrenkes når det nærmer seg kvelden, og jeg ikke lenger våger å gå ut alene. Jeg mister retten min til å kle meg som jeg vil, for om jeg utsettes for overgrep, så kommer jeg mest sannsynlig til å bli utspurt om hva jeg hadde på meg. (Legger her til en link som viser bilder tatt av hva en gruppe studenter hadde på seg da de ble overfalt, som tydelig viser at du kan ha på deg svart søppelsekk, og fortsatt bli utsatt for voldtekt - http://www.huffingtonpost.com/entry/photographer-documents-what-women-wore-when-they-were-sexually-assaulted_us_5720e652e4b0f309baef5868). 1 av 10 kvinner blir voldtatt i løpet av livet sitt, som vil si du at du mest sannsynlig kjenner/kommer til å kjenne til et voldtektsoffer. Det vil si at en av mine venninner kommer til å bli rammet av en slik traumatisk opplevelse. Moren min opplever ikke likestilling når hun i offentlighet blir trakassert fordi hun ammer barnet sitt, fordi brystene til en kvinne er seksualisert til det uendelige, men en skjorteløs mann i sommervarmen er derimot akseptert. Likheten blir borte når vi på skolen kun lærer om mannlige historiske skikkelser, og helt glemmer kvinner som har ledet revolusjoner, skapt fred og oppfunnet mye av dagens teknologi. Jeg føler meg diskriminert når jeg ikke har en stat som jobber mot voldtekt, når 90% av voldtektsofre er kvinner og 8000 - 16000 voldtekter skjer i året, og vi fortsatt ikke putter nok ressurser og arbeid i å jobbe forebyggende. Det er ikke likestilling når kun hver femte europeiske film er produsert av kvinner, fordi man rett og slett ikke vil satse på kvinner (kilde: http://www.nrk.no/kultur/_-tor-ikke-putte-penger-i-kvinne-regisserte-filmer-1.12922020). Men siden du er så opphengt i tall, la meg til slutt legge til at vi kvinner tjener 86 kroner per 100 for menn, som har mest mest å gjøre med skreddersydde stillinger. Menn dominerer lederstillinger, og de er de som igjen ansetter. Derfor er det viktig med kvoteringer for begge kjønn (kilde: http://www.nrk.no/norge/kvinner-tjener-fortsatt-mindre-enn-menn-1.12841260). Eksemplene er dessverre uendelige.

Morsomt at du også nevner menn sin situasjon! Generell vold, misbruk og voldtekt rettet mot menn er viktig å bekjempe, men grunnen til at det kalles «feminisme» er fordi det i utgangspunktet er de feminine trekkene som kritiseres. Det er faktisk feminister som i de fleste tilfeller snakker ut om voldtekt og vold mot menn, deriblant FI, så det kan du jo tenke på når du velger å kritisere et feministisk parti. I det fleste tilfeller er det de som påpeker kroppspress hos menn, yrker der menn er underrepresenterte og store mørketall for menn som blir utsatt for voldtekt.

Jeg skjønner allikevel at vi mest sannsynlig ikke kommer noen vei med denne diskusjonen ettersom holdningene, verdiene og menneskesynet vårt er såpass annerledes, så jeg kommer ikke til å skrive flere innlegg. At du selv er en voksen mann med barn, og i tillegg har disse holdningene, finner jeg virkelig skremmende.

Virkelighetensverden

02.05.2016 kl.00:38

Marlene:
Hallo igjen :)

1) Vi er enig i hvordan man definerer likestilling

2) Du mister friheten din når det blir kveld? Jeg antar du da sikter til at man kan bli voldtatt? Skal jeg da som mann si "Samfunnet er mannefiendlig fordi jeg kan ikke reise ut om kvelden!"? For du vet vel at det er MYE større sjans for at jeg som mann vil oppleve vold på byen at DU vil bli voldtatt? I USA er det flere menn som blir voldatt enn kvinner http://www.dailymail.co.uk/news/article-2449454/More-men-raped-US-women-including-prison-sexual-abuse.html

3) Er det mangel på likestilling at din mor får blikk når hun ammer? Jeg hadde også fått blikk om jeg hadde ene testikkelen min hengende ut, bare fordi testikelen min har blitt seksualisert... Selvsagt blir det litt trykket stemmning når noen drar frem en pupp framfor deg... Betyr ikke at det ikke er likestilling. Hun har full rett til å gjøre det om hun vil, og hun vil ikke komme i fengsel for det. Det eneste som vil skje er at hun kanskje får noen blikk eller at noen kommer med en kommentar.

4) Vi lærer kun om menn? Så du har aldri høre om Cleopatra? Jean DeArc? Brundtland? Collett? Curie? osv? For å være ærlig så har menn vært de som har styrt historiens gang, og kvinner har vært i skyggen. De hadde ikke samme rettigheter før. De har det nå. I historie timene lærer man om det som HAR skjedd. Om noen år vil folk lære om en hel rekke kvinner, som Malala og Solberg. Men det er også viktig at man lærer om de som var viktig i fortiden, og det var i hovedsak menn.
Når du sier at kvinner har funnet opp mye av dagens teknologi, så tar du hardt i. Noen kvinner har vært svært flinke, men også her har menn dominert fortiden. Ikke fordi kvinner ikke kan, men fordi kvinner før ikke hadde samme mulighet. Jeg er sikker på at de fremover vil bidra like mye som menn.

5) Om du virkelig tror at kvinner tjener 86kr når menn tjener 100kr: hvorfor tror du ikke bedrifter ansetter flere kvinner? De ville jo spart 14% av lønnsutgiftene sine ved å ansatte kvinner! Det er en ENORM besparelse! Eller KAN det tenkes at kvinner tjener like mye som menn, men fordi de jobber mindre, tar mindre betalte jobber, jobber færre timer overtid osv så tjener de mindre sammenlignet med en mann? Kan det tenkes at menn er oftere i lederstillinger fordi kvinner IKKE ønsker det samme? Jeg kunne vist deg link etter link på toppstillinger som SØKTE kvinner, men der nesten ingen kvinner ville ha jobben. Eksemplene er desverre uendelige.
Linken din viser til tall som sammenligner f. eks lønnen til en sykepleier og en ingeniør. Selvsagt blir det feil! Man må se på SAMME yrke, SAMME utdanning, SAMME antall arbeidstimer. Da er det ingen forskjell. Beklager å måtte ødelegge offerkomplekset ditt. Du tjener nok like mye som en mann ville gjort i samme stilling og med samme utdanning.

6) Hvilke holdninger har jeg som er skremmende? At jeg forholder meg til fakta og ikke synsing? At jeg vil at min datter skal ha holdningen "jeg kan gjøre akkurat det jeg vil når jeg blir stor" istedet for "menn holder oss nede, og vi kan aldri bli sjefer!"? Du har et offerkompleks som gjør at du svartmaler alt. Blir kvinner voldtatt? Ja. Blir menn voldtatt? Ja. Er det bevis for at menn styrer Norge? Nei. Kan kvinner fritt velge yrke? Ja. Kan kvinner fritt velge å få barn? Ja. Kan kvinner bli statsminister? Ja. Kan kvinner gjøre ALT som menn kan? JA.

Skriv en ny kommentar

hits