Sannheten om voldtekt

Jeg leste et innlegg tidligere i dag http://elenavslife.blogg.no/1462904345_sannheten_om_voldtekt.html#comment

Selve tanken bak innlegget (at offeret aldri er skyld i overgrepet) er vi enig i. Men vi er nok uenig i hvilke faktorer som kan spille inn.

Elena skriver at voldtekt ikke handler om hvor mye sex noen har, hvor attraktiv en person er, hvor mye noen drikker osv. Men dette er jo beviselig feil!

Alle disse tingene er faktorer som høyner sannsynligheten for å bli voldtatt https://en.wikipedia.org/wiki/Factors_associated_with_being_a_victim_of_sexual_violence

Selvfølgelig skal man kunne bruke de klærne man vil, gå der man vil, drikke det man vil osv men man må da også være klar over at det er risiko forbundet med dette. Det hjelper ikke å holde hendene forran øynene og nekte å innse dette. Å si til jenter at klær, alkohol, sexpartnere osv ikke har noe å si for voldtekt er direkte løgn.

Elena skriver "Hvis voldtekt handlet om hvor utfordrende deres klær var, ville antallet voldtekt firedoblet seg i løpet av sommeren. Men det gjør det ikke.." Jeg vet ikke hvordan Elena kom med tallet "firedoblet", men her tar hun feil igjen. Det ER flere voldtekter om sommeren http://www.bjs.gov/content/pub/pdf/spcvt.pdf

Elena skriver:"Hvis voldtekt handlet om hvor mye sex en person har hatt før, ville ikke jomfruer blitt voldtatt. Men det blir de.." Dette er også helt feil. Personer som voldtar her ulik "smak". Noen liker jomfruer, noen liker andre ting. Men om man ser på statistikken så viser den klart at personer med mange sexpartnere og personer med sex til yrke har mye større sjans for å bli voldtatt. Av og til vil en jomfru bli voldtatt, men dette beviser IKKE at antall sexpartnere er uviktig. Det blir som å si at "Hvis bilulykker handlet om hvor mye alkohol noen hadde drukket, så ville ikke edru personer forårsaket ulykker. Men det gjør de.."

Så kort oppsummert: Offeret har aldri skyld i en voldtekt, MEN det er visse ting man kan gjøre for å minke risikoen for voldtekt. På samme måte som jeg kan minke risikoen for innbrudd i huset mitt, selv om INGEN har lov til å bryte seg inn.

#voldtatt #voldtekt  

3 kommentarer

tanketromling

11.05.2016 kl.06:30

Jada, men det virker som om dere snakker litt forbi hverandre. Tror hun prøver å uttale seg på et slags verdimessig grunnlag. Hun snakker om hvordan ting BØR være. At kvinner bør få kle seg som de vil osv.

Du snakker om hvordan ting ER. Og dokumenterer det med fakta.

Det kan fort skje en sammenblanding i denne debatten. For hvis man dokumenterer f.eks. at lettkledde kvinner oftere blir voldtatt så er det fort gjort å konkludere med at det er kvinnens "feil" som ikke gikk med mere klær. Men det er jo ikke nødvendigvis tanken med dokumentasjonen.

Så i denne saken er det fort gjort å gå seg litt vill og snakke forbi hverandre tror jeg.

?..

13.08.2016 kl.23:49

og wikipedia som skilde er jo veldig bra...

Virkelighetensverden

14.08.2016 kl.12:04

Hvilke ting er det du mener er feil? Har du bedre kilder som viser noe annet? I så fall vil jeg selv endre mening.

Skriv en ny kommentar

hits