Flere kvinner i actionfilmer?

Har dere sett den nyeste Xmen filmen? Her er en poster fra den:Ble du sjokket? Føler du deg sint?

Denne posteren har skapt stor dramatikk hos feminister rundt omkring store aviser #Xmen" name="Xmen" title="Xmen">#Xmen Dette oppfordrer visstnok til kvinnevold, og det er diskriminerende... Virkelig? Om du tenker det samme så har du problemer! Du reagerer negativt når ett kjønn opplever vold, men reagerer ikke når et annet opplever det samme. Tenk på ALLE filmpostere som viser vold mot menn! Reagerte noen da? Sa noen at "dette oppfordrer til vold mot menn!". Nei! Men med en gang kvinner opplever det samme så blir det ramaskrik.

Reagerer du like kraftig på dette bildet?

Dersom ikke: gratulerer! Du diskriminerer! Du føler mindre følelser fordi du ikke kjenner igjen et spesifikt kjønn.

Så til tittelen på innlegget: Flere kvinner i actionfilmer? Dette er jo noe feminister har ønsket i lang tid. MEN: Gud forby at noe skulle skje mot disse kvinnene! De må jo IKKE oppleve vold! Det reagerte man jo tydelig på her! Og de kan heller ikke oppleve å bli voldtatt http://www.nydailynews.com/entertainment/tv/game-thrones-fans-outrage-rape-leads-article-1.2473233 Tenk det! Det man reagerer MEST på i serien er når en jente blir voldtatt! Man reagerer IKKE når tusenvis av menn blir torturert/drept/lemlestet eller når barn blir drept, men når KVINNER opplever noe negativt da er det full krise. Jeg mener IKKE at de skal nå begynne å reagere på alt som jeg har nevnt, jeg mener at de skal ta filmene/seriene for det de er: FICTION. De viser hvor grusom verden kan være, de viser det lyseste og det mørkeste i mennesket. I de fleste action/sci-fi filmer opplever hovedpersonen/e motgang og lidelse. Man kan ikke ønske at kvinner skal delta mer i en slik sjanger samtidig som de skal være fredet fra disse opplevelsene! Hvorfor skal kjønnet ha noe å si? En mann opplever smerte på samme måte. Hvorfor skal man reagere forskjellig på om det er en mann som blir kvalt eller om det er en kvinne? De som reagerer på dette støtter IKKE like rettigheter i så fall. De setter kvinnen i helt annen liga enn mannen.

Så hvor står du??

 

#feminisme #feminist #xmen #likestilling #kvinner

4 kommentarer

Malin

05.10.2016 kl.22:04

Kvinner skal ikke oppleve vold i filmer og tvserier? What. Blir for dumt, noen mennesker er så sensitive at de burde finne seg en koselig hule på et fjell langt fra befolkningen og forbli der.

Virkelighetensverden

05.10.2016 kl.22:05

Malin: Helt enig

T

08.12.2016 kl.16:25

Hei!

Jeg forstår ikke helt eksempelet ditt med bildet av hodeskallen? Hvorfor er det diskriminerende å ikke reagerer like kraftig på det som den plakaten med den blå kvinnen? Vi kan vel ikke vite noe om hodeskallens kjønn? At du antar det er en mannlig hodeskalle viser vel frem vårt syn på menn som mer universelle en kvinner. Hvorfor tenker vi menn som allmenne og kvinner som noe partikulært? Er ikke det veldig diskriminerende?

Virkelighetensverden

08.12.2016 kl.18:26

T: Jeg tror du må lese linjen under bildet :) Der står det "Dersom ikke: gratulerer! Du diskriminerer! Du føler mindre følelser fordi du ikke kjenner igjen et spesifikt kjønn."
Med andre ord: om du reagerer kraftig når du VET det er en kvinne, men mindre kraftig når du er usikker så likestiller du ikke mennesker. Jeg antok altså aldri at hodeskallen var mannlig.

Skriv en ny kommentar

hits