Bør man tro påstander om voldtekt?

Vi lever i et samfunn der man er antatt uskyldig inntil det motsatte er bevist. Dette gjelder i alt fra påstander om drap til tyveri, og det er et viktig prinsipp. Det er et prinsipp som blir fulgt av de fleste vestlige land, men som begynner å bli mer utvasket når det gjelder påstander om voldtekt. Når noen anmelder en voldtekt så blir det automatisk antatt at det stemmer. Selv om man aldri blir dømt, og selv om saken aldri en gang kommer til politiet! Det gir ingen mening å forkaste regelen om "antatt uskyldig" for ett spesielt tilfelle. Man bør ta anklagene på alvor, men man bør aldri anta at de automatisk er sanne!

Jeg måtte ikke lete lenge før jeg fant MANGE norske tilfeller der kvinner har kommet med direkte løgn til politiet http://www.smp.no/nyheter/2016/03/30/Kvinne-dømt-for-falsk-anklage-12535291.ece og det på tross av at det er svært sjelden at noen blir dømt for å komme med falske anklager. 

Vi kan f. eks se nærmere på tilfellet med Emma Sulkowicz. Hun påstod at hun ble voldtatt av en tysk student ved Columbia University. Emma påstår hun ble voldtatt august 2012. Hun anmelder først saken i april 2013. Tror du hun anmelder saken hos politiet? Ånei du. Hun anmelder voldtekten først hos universitetet! Hun anklager han også for andre ting. Universitetet ser på saken og finner ingen bevis mot studenten, og avviser derfor saken. 

Emma går så til politiet (nesten 2 år senere), men bestemmer seg for å ikke gå til sak fordi "det ville ta for lang tid".

Hun gjør så det hun blir kjent for: hun bestemmer seg for å drasse rundt på madrassen hun påstår hun ble voldtatt på! Dette fører selvsagt til at hun får stor oppmerksomhet, og den mannlige studenten blir utsatt for trusler og utfryst fra universitetet. Emma blir intervjuet i flere store aviser, og navnet til den mannlige studenten blir publisert overalt. Selv om han har blitt funnet uskyldig gjenntatte ganger! Emma sier i intervjuene at hun er knust, livredd og føler seg kvalm av løgnene den mannlige studenten kommer med. Han sier nemlig at han og Emma var et par! Det viser seg at det stemmer. Emma og den mannlige studentene hadde sex gjentatte ganger! Han har til og med meldinger som viser at Emma tok kontakt med han mange ganger både før og etter den påståtte voldtekten. Bare to dager etter den påståtte voldtekten svarer Emma på en invitasjon fra "overgriperen": "vi trenger litt tid der vi kan prate litt sammen om livet og ting for vi har ikke hatt noe Paul-Emma-chill siden i sommerrrrrrr" Noen dager senere spør Emma om de skal henge litt sammen og at hun savner han. En måned skriver Emma "Jeg elsker deg Paul! Hvor er du?!?!?!"

http://www.cotwa.info/2015/02/is-mattress-toting-emma-sulkowicz-rape.html

Kanskje du tenker: jammen det kan jo ha skjedd uansett! Man skal alltid se på begge sider, og i denne saken er det mange hull. Det kan jo alikevel ha skjedd, men bør den mannlige studenten være antatt skyldig? Bør man offentliggjøre navnet hans? Tvinge han til å forlate universitetet? Tro på alle påstander om voldtekt? Eller burde man gjøre som ellers: anta at folk er uskyldig til det motsatte er bevist? Kreve store bevis for det som kan få store konsekvenser?

Til slutt vil jeg nevne det MEST sjokkerende med saken: Usa´s nasjonale organisasjon for kvinner (NOW) gir ut pris for årets kvinne! Gjett hvem som fikk den nylig? En som kjemper for kvinners rettigheter i Afrika? En kvinnelig forsker? En kvinnelig oppdager? Nei.... Emma fikk den...... http://www.artnews.com/2016/06/28/national-organization-for-women-names-emma-sulkowicz-its-2016-woman-of-courage/ Tenk deg! En person som kommer med anklager som ikke holder vann. En person som kom med flere direkte løgner i saken. En person som aldri har bevist at påstandene hennes er sanne, eller en gang trolig sanne! Dette er årets kvinne! Jeg håper alle som identifiserer seg som feminist (altså noen som i teorien skal kjempe for LIKE rettigheter) føler skam i denne saken....

#feminisme #likestilling #feminist #skam

2 kommentarer

Gunnhild Resell

05.11.2016 kl.11:27

Er desverre ikke uvanlig å måtte sone i fengsel fordi ex'n klikka og anmeldte for voldtekt fordi hun ble butthurt av bruddet f.eks. Hvis de nylig hadde slått opp så er det høyst sannsynlig at de fant en god del av mannens DNA på hennes klær/leiklghet/seng også videre så da er jo saken enkel å løse. "bevisene" om at de hadde hatt sex er selvfølgelig der, men hvordan skal man kunne bevise at det var sex og ikke voldtekt?

Det er jo en sinnsykt vanskelig type sak å skulle løse opp i, og man vil jo ikke la en voldtektsmann gå fri, men man kan fort ødelegge en uskyldig manns liv på denne måten også.

Virkelighetensverden

05.11.2016 kl.11:48

Gunnhild Resell:
Det er helt sant. Men derfor er det også viktig at man anser den tiltalte som uskyldig inntil det motsatte er bevist. Ser vi er ganske enig :)

Skriv en ny kommentar

hits