Feministperspektiv = rasister?

Dersom dere besøker Feministperspektiv.blogg.no finner dere en blogg som skal kjempe for feminisme. De sier de kjemper for at alle skal være like, og at ingen skal bli behandlet ulikt. Men denne bloggen bommer, etter min mening, helt. I sitt mål om likhet så blir de selv rasister av verste sort! Før dere leser videre kan dere f. eks lese dette innlegget på bloggen deres. Jeg kunne valgt mange andre innlegg, men la oss se på denne:

Tenk om jeg hadde skrevet "Jeg har likevel fortsatt problemer med det faktumet at en av de svarteste mennene i bransjen ble castet". Hadde du reagert? Hvorfor har en feminist problem med at noen med "feil" hudfarge blir castet? Er dette en feminist eller rasist?

Eller hva med denne: "Det er så mange hvite karakterer. Vi trengte ikke at Stephen Strange var hvit." Høres dette ut som noen som kjemper for likhet? Videre skriver de om en hvit kvinne som fikk en rolle som "ikke passet henne etnisk". 

Hva synest dere?

#feminist #feminisme #feministperspektiv #likestilling 

 

5 kommentarer

12.01.2017 kl.04:52

Nå tar du helt feil.

Det med at en hvit mann ble castet var et problem fordi alle de andre karakterene også var hvite, som da er over til det mange mener er rasistisk

Virkelighetensverden

12.01.2017 kl.08:52

Alle andre karakterer i Dr. Strange var hvite? Har vi sett samme film???
Er "Valkyrien" rasistisk? Det er jo bare 1 person av farge der. Er "Frikjent" rasistisk? Eller kan det være at flesteparten i Norge er hvite? Og derfor blir det slik?

Skal jeg klage på at de fleste i afrikanske filmer er svarte? Eller at det er VELDIG mange asiater i asiatiske filmer?

Virkelighetensverden

12.01.2017 kl.08:56

Og er det ikke rart at noen som skal kjempe for likhet sier at folk ikke bør få jobb fordi de er for hvite? Hvem er rasist når de vil gi jobb basert på hudfarge?

DB

20.02.2017 kl.01:11

Men lille venn, nå må du tenke litt. Se for deg at det er folk som har større problemer med å finne jobb, leilighet og hva enn det måtte være på grunn av hudfargen sin, mens den hvite majoritetsbefolkninga klarer seg ganske fett.

Er ikke det mer rasistisk å godta status quo og støtte opp om det samfunnet som systematisk diskriminerer andre mennesker? Eller bør man begynne med å løfte folk som er underrepresenterte på et visst område?

Det er litt rart at hvite gubber sutrer med en gang det er snakk om at én av mange i en setting kanskje bør være annet enn en white cis-male?

Virkelighetensverden

20.02.2017 kl.10:33

DB:
"Lille venn"? Er du en feminist som "mann-splainer"? :)
Bør man diskriminere andre for å oppveie for annen diskriminasjon? Blir det rett?
Jeg sutrer ikke over valgene som ble tatt i filmen. Jeg sutrer over at noen som sier de kjemper for likestilling sier at noen burde ha mistet en jobb fordi de har feil hudfarge. Eller er slike ting greitt å si? Ser du ikke at det blir en ENORM dobbeltmoral? "Vi kjemper for likestilling, men man bør ikke ansette hvite, og kutt litt ned på de hvite karakterene!"
Du kan lese litt her om filmindustrien er "rasistisk" : http://www.economist.com/blogs/prospero/2016/01/film-and-race
(Pssst: artikkelen sier at den IKKE er rasistisk, og viser til konkrete tall. Bør man fortsatt si at folk ikke skal ansettes fordi de har feil hudfarge?)

Og hvorfor tror du jeg er en hvit gubbe? Kanskje jeg er asiatisk otherkin!

Skriv en ny kommentar

hits