Legg ned Operaen

Operaen i Oslo er noe av det største sløseriet i Norge. Det får enorme summer i støtte for noe svært få bruker. Det går i underskudd år etter år. Vil du vite hvor mye det har kostet deg? La oss se litt på tallene:

Byggekostnader: 4,2 milliarder

Statlige tilskudd står for 75-80% av Operaens inntektsgrunnlag (http://www.dn.no/etterBors/2014/07/03/1227/billettinntektene-stuper-for-operaen)

Dette betyr at Operaen har fått omtrent 550-600 millioner fra staten HVERT år?.

Total støtte 2009-2016: ca 4 milliarder.

Sum (så langt): 8, 2 milliarder

 

I følge SSB er vi omtrent 2 700 000 yrkesaktive i Norge. Det er vi som betaler skatten som går til dette, og det betyr at hver eneste en av oss har betalt ca. 3 050 kr. Hvert år betaler hver enkelt av oss omtrent 220 kroner rett til Operaen i støtte.

Er det verdt det? For hver billett som blir solgt betaler vi i Norge 75% av kostnaden! Om det ikke er grunnlag for å drive en opera så burde ikke staten tvinge den til å holde åpent, og de burde ikke kreve penger i form av skatt for å holde oppe noe som er helt mislykket. Legg den ned. Selg den. Tenk hva 8,2 milliarder kunne gjort i f.eks helsevesenet! Legg ned Operaen.

Det er statlig sløsing overalt! Eksempel: Broer til milliarder som går til øyer i havet der det bor noen hundre (http://www.dn.no/nyheter/politikkSamfunn/2014/07/28/2159/Kommunesammenslaing/bygde-bro-for-17-mill-per-innbygger), milliarder som går til ekstra bemanning for unge innvandrere osv. Jeg er FOR at man selvfølgelig skal hjelpe unge innvandrere, MEN trenger man virkelig 1 voksen person per ungdom 24 timer i døgnet? (Det er det her). En ungdomsskoleelev har 1 lærer per 20 elever. Staten hadde spart millioner, og innvandrerne hadde fått like god beskyttelse, om man hadde f. eks 4 ungdommer per voksen.

Her subsidierer vi 3500kr PER billett: http://www.dagbladet.no/nyheter/her-ble-hver-passasjer-subsidiert-med-3-500-kr/61726979 Hver eneste billett som blir kjøpt har altså allerede fått 3500 kroner i støtte fra oss! 

Bønder i Norge er de MEST subsidierte av alle OECD landene! 

FÅ SLUTT PÅ SLØSINGEN! LA LØNNSOMHET AVGJØRE HVOR MAN BYGGER BROER/OPERAER/GÅRDER OSV

#opera #operaen #økonomi #subsidiering #bønder  

 

2 kommentarer

Olav Uthaug

29.01.2017 kl.21:59

I tillegg til skriv annetsteds, kommer et tillegg her; du regner ensidig på utgiftssiden for, men det er at vi i Operaen med en snittlønn på 500.000 altså skattbar utgift/inntekt på 300 mill. betaler 110. mill i skatt. Til staten. Altså: vi betaler selv 110. mill. tilbake. Men ... Vi har selv spurt; hva tjener staten på oss? Svar fra staten; de vet ikke! Operaen ble pga. sin prisbelønte arkitektur en enorm turist-magnet! Vi vet det kommer busslaster og båtlaster fra andre nordiske land for å se opera her; de skal også ha overnatting! Det kommer flylaster, som tar inn på hotell. Virkelighetens verden er at vi ikke vet hva Operaen tjener INN for nasjonen Norge, men det er langt mer enn vi koster ... Så om vi forsvant .... Ville inntekter fra turismen foirsvinne, og de er store ...

Virkelighetensverden

29.01.2017 kl.23:41

1) Dere betaler skatt ja. Men den skatten skal dekke ALT annet også. Så dere har også gitt 3000 kr til Operaen. Rettferdiggjør det sløseri og solid underskudd år etter år?

2) Busslaster og båtlaster av folk som vil på opera? Kan du gi meg en link til den undersøkelsen? Det er forskjell på turister som kommer til Oslo og så går til operataket, og folk som kommer kun for operaen. Når jeg reiser til Oslo er jeg ofte innom flytoget. Betyr det at Flytoget burde finansieres med milliarder? Flesteparten av de som kommer til Gardermoen er jo innom der! Det må jo bety at Flytoget er en kulturskatt! .... Turister er i Norge for naturen og delvis kultur. De kommer ikke hit på grunn av operaen.

3) Kan du vise meg tall som viser at Oslo opplevde en stor oppgang i antall turister etter Operaen kom? For om det du sier er rett så må jo det bety at Oslo har fått mange flere turister. Om det ikke er noen merkbar endring så betyr det: Operaen har ingenting å si. Det er bare noe ekstra for turistene å gjøre.

Operaen er sløsing med penger. Det er ingen argument for å holde den gående. Den koster oss over 600 millioner i året! Eller mener du seriøst at det er bedre med Opera til eliten, betalt av middelklassen, enn f.eks eldrehjem?

Skriv en ny kommentar

hits