Feminister og abort

Ser at en del bloggere har skrevet om abort i det siste. Det har også blitt skrevet en del om Trump og hans holdninger til saken. Mange norske kvinner skriver at han angriper kvinners rettigheter, og at hans syn på abort viser at han underkuer kvinner. Men gjør han virkelig det?

I følge ulike undersøkelser er amerikanske kvinner delt i spørsmålet på abort https://www.statista.com/statistics/225975/share-of-americans-who-are-pro-life-or-pro-choice/ Det er altså rundt 50/50. Kan man da si at abortspørsmålet gjelder kvinners rettigheter? Kan man da si at de som er i mot abort ikke støtter kvinner? Annenhver kvinne er jo i mot abort. Kan det tenkes at det er også andre ting som spiller inn her?

Når Trump ble president ble det arrangert en kvinnemarsj. Her skulle kvinner vise at deres stemme hadde betydning. Men ikke alle fikk delta.... bare de kvinnene som hadde "rett" mening. Kvinnene som var MOT abort fikk ikke lov til å delta. Deres mening teller altså ikke hos disse feministene http://www.fox5dc.com/news/229625012-story

Kan man ikke være feminist og samtidig være mot abort? Er meningen til disse kvinnene irrelevant? Dette lukter dobbeltmoral lang vei.....

#abort #feminist #trump

 



 

4 kommentarer

DB

20.02.2017 kl.01:03

Er du mot abort? Ikke ta abort da. Ingen feminist vil tvinge noen til abort. Der handler om selvbestemt abort. Hvorfor støtter du dem som vil nekte folk retten til å bestemme over egen kropp? Og ikke minst - hva har du som mann med saken å gjøre?

Virkelighetensverden

20.02.2017 kl.10:25

DB:
Hallo DB :) Jeg har ingenting i mot abort. Det jeg pekte var at abort ikke er et spørsmål der alle kvinner enige. Tvert i mot. Det er omtrent 50/50 i USA. Mange kvinner kjemper altså for at man ikke skal tillate abort. Hovedsaklig fordi de ser på det som umoralskt. Jeg sier ingenting om hvem som har rett/feil. Jeg sier: Trump kan ikke beskyldes for å ødelegge for kvinner når han kjemper for noe som 50% av kvinner ønsker.
Feminisme handler vel om likestilling? Abort handler om NÅR man mener et liv begynner. Man kan være imot abort og samtidig feminist, eller?

Du spør hvorfor jeg støtter noen som vil nekte folk retten til å bestemme over egen kropp. Dette er feil. Abortdebatten handler som sagt om NÅR ett liv begynner. Mener du f.eks at en kvinne skal kunne ta abort 2 dager før fødsel? 1 timer før fødsel? Det er jo fortsatt hennes kropp. Ser du nå at det eneste alle er uenige i er NÅR man kan si at fosteret er ett barn?

Hva jeg som mann har med saken å gjøre? Vel, et barn har vel en far? Og uansett: må man være en del av en ting for å kunne uttale seg om den tingen? Må man ha hatt kreft for å kunne snakke om kreft? Må man ha vært fattig for å kunne si noe om fattige? Det er et veldig dårlig argument.

Eller hva sier du? :)

DB

20.02.2017 kl.20:17

Hei igjen!

Jo, Trump kan beskyldes for å ødelegge for kvinner, på samme måte som samtlige abortmotstandere uansett kjønn kan beskyldes for det samme. Det går helt fint an å være kvinne uten å være feminist, og det går fint an å være feminist uten å være kvinne. Retten til selvbestemt abort derimot har vært et krav fra kvinnebevegelsen i mange, mange tiår nå - så jeg kan vanskelig se for meg hvordan man skal kunne kalle seg for feminist, samtidig som man vil begrense kvinners autonomi i den grad.

Abort handler om så mye mer enn en ren debatt om når et liv begynner. Retten til trygg, selvbestemt abort handler om et forsvarlig helsetilbud, økonomisk uavhengighet, et mer forutsigbart liv og kvinners autonomi.

Personlig synes jeg at abort i hvert fall må være mulig innen barnet kunne klart seg selv utafor mors kropp, som er rundt uke 18-21 om jeg nå husker rett. Jeg er heller ikke fremmed for tanken om å tillate abort utover det - men da vil det jo strengt tatt si å utløse tidlig fødsel av barnet.

Jeg mener at det er en klar forskjell på hva man personlig synes om abort og hvorvidt man skal begrense andres rett til det. Å la være å ta abort er noe alle kan gjøre. At noen tar abort begrenser verken din eller min frihet. Men å nekte trygg abort begrenser andres frihet. Et forbud mot abort vil ikke bety at abort ikke vil finne sted. Det vil oppstå et svartemarked, folk vil begå de villeste forsøkene for å ta abort selv. Det går på bekostning av hygiene, helse, og det vil koste liv.

Du kan ha en mening om ditt og datt, for min del må du synes at engler finnes. Du kan mene hva du vil om kvinner, fattige, kreft, psykiske lidelser og hva det måtte være - men jeg ville neppe hørt på noen som ikke har personlig erfaring med dette, eller i det minste kan regnes som fagperson gjennom kvalitetssikra studier.

Virkelighetensverden

20.02.2017 kl.21:15

1) Igjen: debatten går på når et kiv begynner. DIN mening er at det gjelder fra når barnet kan klare seg selv. Andre mener det er når eggcellen blir befruktet, og noen mener sikkert at det er først ved fødselen. Hvordan kan DU si at din mening er rett?

2) Jeg er enig i at retten til selvbestemt abort er knyttet til økonomi osv. Det er ingen som er uenig her. Man er uenig fordi noen mener det er drap å ta abort. Mange kvinner mener at det er drap fordi de anser at livet begynner når eggcellen blir befruktet. Det er derfor de kjemper mot abort. Jeg er sikker på at det er mange kvinner som er i mot abort som anser seg som feminister. Tar de feil? Hvorfor er det din grense på 18-21 uker som er den rette?

3) Du sier at om man nekter aborter så vil man få et svartemarked. Er det en god grunn for å tillate abort? Det er stort svartemarked for leiemordere. Burde man da tillate mord? IGJEN; jeg har ikke noe i mot abort, men akkurat det er et svakt argument.

4) Så om jeg ikke er kvinne og ikke har tatt abort så kan jeg ikke si noe om saken? Da kan vel ikke du snakke om hvor priviligerte hvite menn er? Eller er du selv en hvit mann? Du kan heller ikke snakke om når liv begynner dersom du ikke har født. Ser du hvor dumt en slik påstand blir? Skal ikke jeg kunne si noe om hvor grusomt noen muslimske kvinner blir behandlet fordi jeg selv ikke er muslimsk kvinne?

Skriv en ny kommentar

hits