Dobbeltmoral og intimkirurgi: hånd i hånd

Feministene skriker: "Kvinner må få bestemme over egen kropp!", og skriker høyt dersom noen ønsker å endre på abortloven. De vandrer ned gaten med store skilt og de feirer kvinnedagen. Så kommer "Nei til intimkirurgi"-plakatene forbi...... Altså feminister som ønsker å forby intimkirurgi, eller som vil gjøre det vanskelig å få det. Feminister som altså sier: vi vil minke retten kvinner (og menn) har til å bestemme over egen kropp! Hvor er logikken? Seriøst! Har de ikke tenkt gjennom denne dobbeltmoralen?

Nå vil kanskje noen si: "Vi ønsker bare å øke aldersgrensen" eller "dette er bare kulturpress!" eller "kirurgi endrer ikke selvbildet!". Men er dette virkelig gode argument? Vi kan se litt nærmere på de:

1) "Vi ønsker bare å øke aldersgrensen": Noen mener at kvinner i 18-20 årsalderen ikke er mentalt gamle nok til å ta slike beslutninger.... Hmmmm mener jeg har hørt dette argumentet tidligere.... ÅJAAAA nå husker jeg: menn brukte dette argumentet når de ikke ønsket å gi stemmerett til kvinner. De var jo mentalt underlegne menn. Rart at feminister vil bruke tilsvarende argument i dag. Kvinner kan altså stemme i politiske valg, de kan få barn, de kan drikke alkohol, de kan kjøre bil osv MEN de kan ikke forstå konsekvensene av intimkirurgi? Rart at jeg som ikke anser megselv som feminist snakker kvinnenes sak her......

2) "Det er bare kulturpress": Og hva så? Skal man forby noe fordi kulturen gjør at man ønsker det? Skal man forby iPhone? Det er jo kulturen som gjør at man ønsker det. Eller Chanel vesker? Eller Parajumper jakker? At noe er en del av en kultur gjør ikke den tingen automatisk negativ. Tror man ikke at kvinner er sterke nok til å si "nei" om de ikke vil noe? Kvinnene som vil operere seg blir ikke tvunget inn på klinikken. De går frivillig. La folk bestemme over sin egen kropp. Hvilke grunner de har til å gjøre ulike ting har INGENTING med oss andre å gjøre så lenge de gjør tingen frivillig.

3) "Kirurgi endrer ikke selvbildet": det kan stemme. Men betyr det at man ikke bør ha lov til å gjøre det? Jeg antar de fleste feminister støtter transpersoner sin rett til å skifte kjønn? Vel, de operasjonene har en NEGATIV effekt på selvmordsraten (https://www.wsj.com/articles/paul-mchugh-transgender-surgery-isnt-the-solution-1402615120) Transpersoner tar i STØRRE grad selvmord ETTER operasjoner. Bør man da forby denne typen operasjoner? Jeg gleder meg til å se store skilt med "Nei til kjønnsoperasjoner!" i neste års kvinnetog! Men det vil aldri skje. For feminister har en enorm dobbeltmoral.....

Kan man prøve å overtale noen til å IKKE operere seg? Helt klart. Bør man hindre en person i å utføre f. eks intimkirurgi? NEI! La folk bestemme over egen kropp! (Dersom du er feminist, og er enig i dette, så var ikke dette innlegget rettet mot deg)

#feminist #kvinnedagen #feminisme 

4 kommentarer

mallå

09.03.2017 kl.19:56

AMEN!!!!! :) knallbra innlegg

anonym

09.03.2017 kl.22:00

Her er jeg faktisk enig med deg. Synes det er synd at mange føler dem må operere for å føle seg bra, men vi kan ikke forby det.

Men vi burde opplyse unge folk i dag om hva som er normal kropp. Det er noe galt i samfunnet når unge folk føler dem må endre kroppen for å være bra nok.

Trur bedre opplysninger ang konsekvenser rundt slike operasjoner hadde hjulpet mange til å tenke seg om før dem eventuelt hadde gjort det.

Virkelighetensverden

09.03.2017 kl.22:24

anonym: Hallo! Og takk for kommentar :) Bra vi er enig i at alle burde styre sin egen kropp. Og jeg er helt for å argumentere folk vekk fra operasjoner. Samtidig som vi godtar de som velger å gjøre det.

BareMonica

10.03.2017 kl.07:11

Totalt enig! Jeg ville nok aldri lagt meg under kniven for å endre utseendet mitt i underetasjen, men det tilsier ikke at jeg kan ikke hindre andre i å gjøre det, selv om jeg absolutt ville frarådet det.

Jeg tenker også litt at kvinnekampen i dag går litt over stokk og stein. Det er en flott markering, men jeg synes samtidig at det blir litt "ekstremt" fra visse kvinnegrupper.

Skriv en ny kommentar

hits