Avskaff likelønn 12

  • 28.11.2016 kl.19:47 i Blogg

Likelønn er egentlig en god tanke: folk som gjør den samme jobben skal ha lik lønn. Dette skal hjelpe til med å unngå at folk blir behandlet ulikt på bakgrunn av kjønn/religion/rase etc Men hvordan fungerer det i praksis?

La oss ta neon eksempel: 1) En kvinne ønsker seg jobb i et mannedominert yrke. Hun går til sjefen der og spør "kan jeg få jobb?" Sjefen der har fått inn mange søknader, men likte denne kvinnen best. Han sier "du er ansatt". I dette tilfellet har man ikke bruk for loven om likelønn siden kvinnen uansett hadde blitt ansatt.

2) En kvinne ønsker seg jobb i et mannedominert yrke. Hun går til sjefen der som har fått mange søknader. Sjefen liker ikke kvinner, og han vet at den han ansetter uansett må ha lik lønn med de andre. Hvem ansetter han? En mann selvfølgelig. Det koster han uansett like mye, så da velger han det han liker best. Her HINDRER loven om likelønn at kvinnen får jobben.

3) En kvinne ønsker seg jobb i et mannedominert yrke. Går til sjefen og sier "jeg kan jobbe for en billigere penge en alle de andre!". Dette får konsekvenser! Nå får sjefen et problem! Om han ansetter en mann så taper han faktisk penger! Det har en ekte kostnad med seg! Mens om han ansetter kvinnen så får hun en jobb hun ellers kanskje ikke hadde fått, og sjefen blir kanskje kvitt noen av sine fordommer etterhvert. Dette er konsekvensen av INGEN likelønn! Personer som ellers ikke hadde komt seg inn på arbeidsmarkedet klarer det fordi de tilbyr sine tjenester billigere. 

"Men, Runar, dette er jo urettferdig over de som må tilby sine tjenester billigere!" Er det det? Valget her er jo: få en jobb som man ønsker, eller å ikke få jobb. Når man har bevist at man er minst like god som de andre på arbeidsplassen så kan man jo forhandle lønn på nytt. Og da har man fått enda mer erfaring. Dette er måten folk har brukt i laaaang tid for å bekjempe fordommer. Man begynner med mindre lønn og beviser at man er minst like flink, og de som hadde fordommene må endre sin mening.

"Men hva om noen fortsatt tjener mindre enn andre i samme jobb?" Da bør man skifte jobb. Om man mener at man fortjener mer så kan man gå et annet sted. Men noen vil alltid være mer effektiv enn andre. Alle fortjener ikke samme lønn. Det er det som er et ekte fritt samfunn. Man får som man fortjener, man får ikke det alle andre får.

Hva tenker dere?#likelønn #likestlling

 

Vil du hjelpe de fattige? Få slutt på gratis høyere utdannelse! 5

  • 27.11.2016 kl.22:08 i Blogg

Jeg er heldig. Jeg har foreldre som aldri bruker en krone på seg selv. De har spart hele livet sitt, og om de skal "flotte" seg litt så unner de seg en uke i Danmark. De har alltid oppfordret meg til å ta utdannelse, og det har jeg. Jeg har nytt godt av gratis videregående skole, gratis universitet, stipend osv. Men hvorfor er det egentlig gratis? Du tenker kanskje: det er for å gjøre det enklere for de som er fattig til å ta høyere utdannelse. Men stemmer dette?

SSB har gitt ut mange rapporter som viser at barn av fattige tar MYE sjeldnere høyere utdanning http://www.ssb.no/utdanning/artikler-og-publikasjoner/_attachment/210120?_ts=14a1afdd738 Høyere utdanning er gratis i Norge, og man får til og med stipend! Men hvem betaler for dette? Jo, alle som betaler skatt betaler for dette. ALLE. Vaskedamen som jobber 12 timer om dagen, advokaten som sitter på kontoret, professoren som underviser. ALLE betaler for dette gjennom skatt av lønnen sin. Er det rettferdig? Dette vil si at de som er fattig, de som bruker høyere utdannelse MINST, betaler ekstra. De betaler jo for noe som de ikke bruker. Er det rett at staten skal kreve skatt av de som tjener minst som skal gå til gratis utdannelse for de som har mer velstående foreldre?

La markedet bestemme. La de som ønsker høyere utdannelse få betale for det selv, og la de som ikke bruker dette slippe. De fattige vil kunne spare enda mer, mens de mer velstående vil måtte betale mer. Er det rett at Staten skal KREVE at fattige betaler for å sende mer velstående på skole? La mennesker få et valg! 

Hva tenker du? 

Til en kvinne (Sirivil) 5

  • 26.11.2016 kl.13:39 i Blogg

Dette er en kommentar til Sirivil.no sitt innlegg "Til en mann":

Her en dag snakket jeg med Q om dette med vitser. I Qs tilfelle har han ofte blitt utsatt for vitser. Han har til og med vært punchlinen i noen! Jeg spurte Q: "Hvordan kan du tåle det ummeneskelige med å være en punchline i en vits? Hvordan klarer du å leve?" Q svarte: "Jeg lo akkurat av en vits om noen andre. Hvorfor skulle jeg bli fornærmet om noen lagde en vits om meg? Hvordan kan jeg se meg selv i speilet om jeg kan le av andre, men ikke av meg selv? Jeg har ikke lyst å være den kjipe typen som ikke kan ta en vits som rammer meg selv"

"Så du mener Siri Vilberg ikke kan se seg selv i speilet?" Q svarte: "Det kan hun ikke. Les bloggen hennes. Hun kommer f. eks med voldstrusler/vitser: Livspartneren min er en allrounder, han hadde funnet seg noen andre ganske kjapt, om han ville det. (Jeg river ut den velvillige livmoren din om du prøver deg.) Hun liker også å høre om ekte mord, og hun synest det er "top notch": http://www.sirivil.no/tre-skrekkelige-podkaster-for-den-gode-halloweenstemningen/ Men en spøk om voldtekt blir ALT for drøyt for henne. Kanskje det er bedre om man snakker om en ekte voldtekt? Siri Vilberg liker også å se på "Walking Dead" der man ser mennesker bli drept og voldtatt relativt ofte. Men det er helt ok så lenge Siri blir underholdt, bare ikke lag en spøk med det! Da går du LANGT over streken!"

"Men Siri sier jo også at man må slutte å objektifisere kvinner. Slik som de guttene som fant bildene av Sophie Elise" Q svarer: "Siri gjør det samme selv. Se her: http://www.sirivil.no/backstreet-boys-fem-beste-musikkvideoer/ Her skriver hun om hvor deilige guttene er, og hvordan hun selv objektifiserer de. Hun skriver: Det er åpne skjorter og vill mimikk, det er gestikulering mot himmelen og det er så mye vann. Tusen takk. "

Hva vil du si til Siri da? Q svarte: "At hun ikke skal si hva folk kan spøke med. Eller at vitser kan føre til overgrep. Vitser skal føre til latter. Man kan ha dårlige eller gode vitser, men målet er at noen skal le. Om man ler av andre, så må man tåle vitser om seg selv. Om man sikler på andre menn må man tåle å bli siklet på selv. Om man liker voldelige filmer så kan man ikke kritisere folk som liker voldelige bøker eller vitser. Hopp ned fra din høye hest Siri!" 

Legaliser ALL narkotika! 8

  • 14.11.2016 kl.18:12 i Blogg

Hvorfor er heroin ulovlig?

Hvorfor er hasj ulovlig?

Hvorfor er kokain ulovlig?

Narkotikalovbrudd stod for omtrent 20% av ALLE lovbrudd i Norge i 2014http://www.ssb.no/fengsling/ 

Kan vi ikke bare legalisere alt sammen? Hva ville skjedd? Hvorfor skal det være ulovlig?

Noen vil hevde at det bør være ulovlig fordi det skader folk. Men hva skader egentlig folk? Hjerte- og karsykdommer tar livet av ENORMT mange i Norge https://www.fhi.no/nettpub/hin/helse-og-sykdom/hjerte--og-karsykdommer-i-norge---f/ Bør vi da forby mat for overvektige? Bør de få et rasjonskort? Hvorfor skal man forby en ting som tar livet av LANGT færre, mens andre ting som tar livet av flere er lovlig? Staten bør ikke bestemmer over hva som kommer ut av munnen min, og de bør heller ikke ha noe å si på hva jeg velger å putte inn i kroppen min.

En annen ting er all den ulovlige narkotikatrafikken. Om man ser på narkotikaindustrien med økonomiske øyner så har staten bare en eneste stor funksjon: å beskytte monopolet som narkotikakartellene har. Om man legaliserte narkotika så vil den forsvinne. Man vil få det inn i kontrollerte områder, produktet vil bli tryggere å bruke (man er trygg på kvaliteten) og hygienen vil bli bedre. Prisen kan også bli lavere siden man kan ta de lovlig inn i landet. Hva er så grusomt med dette? Kan det hende at noen flere begynner med narkotika? Kanskje. Men da har man valgt det SELV. Hvorfor skal man bli beskyttet fra å ta valg som kun skader en selv? Vil du heller ha uskyldige personer som blir drept i gjengopprør? I USA blir tilfeldige folk drept i gjengopprør hele tiden. 

Å legalisere narkotika ville gjort to enorme forbedringer på samfunnet samtidig: øke effektiviteten/kvaliteten til politiet og redusert kriminalitet. Man ville også spart enorme summer på alle fengselsdommene man hadde unngått. 

La folk ta sine egne valg. La de slippe å gå i fengsel bare fordi de kjøper stoff. La de slippe å miste jobben bare fordi de liker hasj. La de få verdigheten sin tilbake. La det frie markedet styre, og IKKE la gjengene ha monopol på narkotikamarkedet. Samfunnet vil spare enormt med penger (mindre ressurser brukt til narkotika-etterforskning).#narkotika #legaliser #hasj #politikk

hits